Κυβερνητικός εκπρόσωπος : “”Η εκκλησία έχει κάθε δικαίωμα να έχει την άποψή της”-Στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο σήμερα

Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, θα απασχολήσει τo σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει στις 12:00 το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη παρά την ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας με την οποία απορρίπτει τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών και παρά τις ορατές απώλειες εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Στο Υπουργικό επίσης θα συζητηθεί το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, για επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης.

Αμέσως μετά θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται , όπως είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και μέσα στον Φεβρουάριο θα ψηφιστεί.

“Οι υπουργοί έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση”, είπε ακόμα αναφορικα΄με το ενδεχόμενο υπουργοί της κυβέρνησης να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. “Η κυβέρνηση βγαίνει κερδισμένη από όλη αυτή τη διαδικασία” , τόνισε επίσης ο κ. Μαρινάκης.

“Έχουμε απόλυτο σεβασμό στις απόψεις της Εκκλησίας”, σημείωσε “η κυβέρνηση όμως εισηγείται τα νομοσχέδια και ψηφίζονται από τους βουλευτές “.

“Η εκκλησία έχει κάθε δικαίωμα να έχει την άποψή της. Πολλές φορές στην πολιτική χρειάζεται να πάρεις αποφάσεις για μερίδα πολιτών , για θέματα δικαιωμάτων που δεν είναι αρεστά απαραίτητα στην πλειοψηφία”, τόνισε επίσης ο κ. Μαρινάκης .

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....