Λαμπρός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας επετείου στην Σπάρτη

Με θρησκευτική ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια εόρτασε ο Ελληνισμός τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821.

Στη Σπάρτη πανηγύρισε, με την πρεπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα,  ο Μητροπολιτικός ναός Ευαγγελιστρίας. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος και η πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μοενμβασίας και Σπάρτης  κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή του Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς  Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου.

 

 

 

Ακολούθησε η Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης και των αρχών του τόπου. Αμέσως μετά την εκφώνηση του Πανηγυρικού, οι Αρχές μετέβησαν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λακεδαιμονίας και αποδόθηκαν τιμές στους Ήρωες του ’21. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην οδό Λυκούργου και την παρουσίαση παραδοσιακών χορών, στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....