Λαμπρός εορτασμός της Αναλήψεως του Σωτήρος στον Καρτεράδο Σαντορίνης

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας προεξήρχε της λαμπράς πανηγύρεως της ομώνυμης ενορίας στον Καρτεράδο της Θήρας, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό όρθρο και ετέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Μετ’ αυτού συμμετείχαν στην ιερά πανήγυρη οι αρχιμανδρέτες π. Κωνσταντίνος Συρίγος και π. Χριστοφόρος Καραμολέγκος, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Ευάγγελος Λιάππης και π. Ανάργυρος Βαμβακούση και ο ιεροδιάκονος π. Χαράλαμπος Σαλίβερος.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην υψίστης θεολογικής σημασίας εορτή της Αναλήψεως, η οποία κατά τους θεοφόρους πατέρες θεωρείται ως η ολοκλήρωση της θείας Οικονομίας, αφού πλέον ο Χριστός ανερχόμενος στους Ουρανούς φέρνει “εἰς τά δεξιά τοῦ Θεοῦ καί Πατρός” την ανθρώπινη φύση εισάγοντάς την στον Παράδεισο και παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλους μας να κληρονομήσουμε την αιώνια ζωή. Ευχήθηκε δε καταλλήλως στους ενορίτες για την εορτή, ευχαριστώντας τους παράλληλα για τη συνδρομή τους στην υπό του προϊσταμένου της ενορίας π. Χριστοφόρου Καραμολέγκου άρτια οργάνωση της πανηγύρεως.
Τους ύμνους της εορτής απέδωσαν μελωδικώτατα ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ. Νικόλαος Βαρβαρήγος και η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής υπό τη χοραρχία του διευθυντού αυτής κ. Ευτυχίου Μαρκοζάννε.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακολουθίας οι πιστοί είχαν την ευλογία της προσκύνησης του τιμίου λειψάνου του οσίου πατρός Αρσενίου του Καππαδόκου το οποίο χθες η ενορία υποδέχθηκε στα πλαίσια της λαμπράς πανηγύρεως.
Προ του διευχών ο π. Χριστοφόρος βράβευσε για την προσφορά τους τόσο στο νησί όσο και στο χωριό του Καρτεράδου τον κ. Εμμανουήλ Λυγνό και κ. Σπύρο Βαζαίο.
Στην ακολουθία παρέστησαν ο έπαρχος Θήρας κ Χαράλαμπος Δαρζέντας, η αντιδήμαρχος Θήρας κ Καλίτσα Σιγάλα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Θηραϊκής Πολιτείας κ Νικόλαος Ζώρζος, ο επαρχιακός σύμβουλος κ. Ηλίας Μάϊνας και ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Καρτεράδου κ. Γιάννης Ρούσσος.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....