Λάρισα: Αναγκαστική προσγείωση αμερικανικού F-15 λόγω απώλειας… καλύπτρας

Σε αναγκαστική προσγείωση στη Λάρισα εξωθήθηκε ο πιλότος ενός F-15E Strike Eagle της 336ης Μοίρας της 4ης Πτέρυγας Μάχης Σέιμουρ Τζόνσον από τη Βόρεια Καρολίνα, όταν, εντελώς αναπάντεχα, απώλεσε την καλύπτρα από το πιλοτήριο!

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Αμερικανικής Αεροπορίας Ευρώπης (USAFE), που εδρεύει στο Ραμστάιν της Γερμανίας, στο kathimerini.gr, το απρόοπτο συνέβη στις 10 Νοεμβρίου κι ενώ το πολεμικό αεροσκάφος της 336ης Μοίρας, που αυτήν την εποχή σταθμεύει στη Θεσσαλία στο πλαίσιο της άσκησης «Castle Forge», πετούσε πάνω από ακατοίκητη περιοχή κοντά στο χωριό Λιβάδι. Ο πιλότος κατάφερε να προσγειώσει το F-15E Strike Eagle του με ασφάλεια στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος της USAFE «στις 10 Νοεμβρίου ένα F-15E Strike Eagle έχασε την καλύπτρα του πάνω από μια ακατοίκητη περιοχή κοντά στο (χωριό) Λιβάδι. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αεροπορική Βάση Λάρισας και κανείς δεν τραυματίστηκε. Το περιστατικό αναφέρθηκε στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και επί του παρόντος πραγματοποιείται έρευνα». Το F-15 που παρουσίασε τη βλάβη υποστηρίζει την άσκηση «Castle Forge» που, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της USAFE «φέρνει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και στοιχεία τους μαζί, ώστε να επιδειχθεί μια αξιόπιστη και καθησυχαστική παρουσία στη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....