Λαρίσης Ιερώνυμος: «Η σταυρωμένη Θεσσαλία και η εμπερίστατη Λάρισα να αναστηθούν»

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου χοροστάτησε την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, όπου και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Σε πολυπληθές εκκλησίασμα και με έκδηλη την κατήφεια και τη θλίψη, η Θεία Ευχαριστία τελέστηκε για να μεταλαμπαδεύσει από την αναστάσιμη χαρά της Εκκλησίας μας την ελπίδα της Ουράνιας Βασιλείας απαλύνοντας τον πόνο και στηρίζοντας ψυχές.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην επερχόμενη εορτή της παγκόσμιου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταύρου και ευχήθηκε η σταυρωμένη Θεσσαλία και η εμπερίστατη Λάρισα να αναστηθούν και να συνεχίσουν δυναμικά την πορεία τους προς το μέλλον.

Την ίδια ώρα, η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου πρωτοστατεί σε δράσεις για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από την πρωτοφανή κακοκαιρία. Σε σχετικό μήνυμα που είχε απευθύνει, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος τόνισε: «Αδελφοί μου, με αίσθημα ευθύνης η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, πιστή στην παράδοση της Εκκλησίας που θέλει να προστρέχει στην ανάγκη όσων είναι εμπερίστατοι, αποφάσισε τη συλλογή τροφίμων, ειδών ατομικής υγιεινής, κλινοσκεπασμάτων και νερού.

Θερμώς παρακαλούμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας της Λάρισας να συγκεντρώσει στους Ναούς νερό, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, καθώς επίσης και είδη ατομικής υγιεινής προκειμένου να μοιραστούν σε όσους τα έχουν ανάγκη άμεσα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Μακροπρόθεσμη βοήθεια προγραμματίζεται, επείγει όμως η άμεση συγκέντρωση των παραπάνω ειδών για την εβδομάδα που αρχίζει, καθώς οι πλημμυροπαθείς μας μας χρειάζονται άμεσα.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Άγιος Θεός να δώσει τη λύση, να σταματήσει η ταλαιπωρία μας και να επιστρέψουμε στα ειρηνικά μας έργα. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλους, για τη συμβολή τους.

Η Παναγία να ευλογεί όλους».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....