«Let’s go Greek Festival»: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Parramatta στις 11 Σεπτεμβρίου

«Απελευθερώστε τον Ζορμπά που κρύβετε μέσα σας και χορέψτε υπό τους ήχους του μπουζουκιού», αναφέρει η πρόσκληση – πρόκληση των διοργανωτών του Φεστιβάλ «Let’s go Greek Festival», το οποίο επιστρέφει δυναμικά, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στο προάστιο Parramatta του Σύδνεϋ. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ, το οποίο γεννήθηκε από την ανάγκη των Ελλήνων της Parramatta να αναβιώσουν τον θεσμό του παραδοσιακού ελληνικού πανηγυριού και, με τα χρόνια, εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της ελληνικής παροικίας στην Αυστραλία.

Εμπνευστές και διοργανωτές του είναι οι άνθρωποι της Ενορίας – Κοινότητας Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, οι οποίοι κάθε χρόνο – με μια υποχρεωτική ανάπαυλα την περίοδο της πανδημίας – υποδέχονται στην Parramatta χιλιάδες επισκέπτες, ομογενείς και όχι μόνο. Καταφέρνουν μάλιστα να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα το οποίο υπόσχεται ξεχωριστές εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους, έχοντας ως εφόδια το γνήσιο ελληνικό πνεύμα φιλοξενίας και τη σκληρή, με πολύ μεράκι, δουλειά για την άρτια προετοιμασία της διοργάνωσης.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το ραντεβού δίνεται στις εγκαταστάσεις της Ενορίας Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (165 George St Parramatta). Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας μετά την Απόλυση της κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, ενώ οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 6.30 το απόγευμα, οπότε η αυλαία θα πέσει με ένα φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων.

Εκτός από το ψυχαγωγικό πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική και πολύ χορό, την τιμητική τους στις 11 Σεπτεμβρίου θα έχουν και οι ελληνικές γεύσεις. Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν αρνί σούβλας, λαχταριστούς λουκουμάδες, ελληνικό καφέ και πολλά ακόμη εδέσματα, τα οποία θα τους ταξιδέψουν νοερά στην αλησμόνητη πατρίδα.

Επιπλέον, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν τα πολλά περίπτερα, τα οποία θα διαθέτουν προς πώληση ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα και είδη δώρων. Όσον αφορά τους μικρότερους σε ηλικία συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ, αυτοί θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε πλειάδα παιχνιδιών και συναρπαστικών δραστηριοτήτων, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Φυσικά, από το «Let’s Go Greek Festival» δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι ενδιαφέρουσες εκθέσεις, με θεματολογία ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου («From a single thread», «From Hydra to Parramatta», «The Hellas left behind» κ.ά.), οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων της Ενορίας.

Για μία προσπάθεια ομαδική, κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Ενορίας – Κοινότητας Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, κ. Κοσμάς Δημητρίου, ο οποίος υπογραμμίζει επίσης την αγάπη των ομογενών μας για την πατρώα γη και την προσήλωσή τους στα έθιμα και τις παραδόσεις των προγόνων τους. «Η επιτυχία αυτού του θεσμού οφείλεται κυρίως στο ομαδικό πνεύμα που διακρίνει όλους μας», αναφέρει ο κ. Δημητρίου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Η προετοιμασία του φεστιβάλ, κάθε χρόνο, είναι στην ουσία μία γιορτή πριν τη γιορτή. Εννοώ ότι δουλεύουμε ολόψυχα, με πολλή χαρά, για να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό σε όσους μας τιμούν με την παρουσία τους, συμπεριλαμβανομένων των Αυστραλών επισήμων και πολλών επισκεπτών από άλλες κοινότητες».

«Το ίδιο κάνουμε και αυτήν την περίοδο, ενόψει του εφετινού φεστιβάλ», επισημαίνει ο κ. Δημητρίου, σπεύδοντας να ευχαριστήσει από καρδιάς «όλα τα μέλη της Κοινότητάς μας που αφιερώνουν πολύτιμο προσωπικό χρόνο και βάζουν τα δυνατά τους, για να μετατρέψουμε την Parramatta σε μια μικρή Ελλάδα μέσα στο Σύδνεϋ».

Ο Πρόεδρος της Ενορίας – Κοινότητας Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου δεν παραλείπει να σημειώσει τον σημαντικό ρόλο των χορηγών και υποστηρικτών του Φεστιβάλ, υπογραμμίζοντας: «Στην επιτυχία του θεσμού, εκτός από τους ανθρώπους της Κοινότητάς μας, συμβάλλουν καθοριστικά και οι ευγενικοί χορηγοί και υποστηρικτές μας, οι οποίοι μας βοηθούν να κάνουμε πράξη κάθε σκέψη και ιδέα που έχουμε για την καλύτερη διοργάνωση του φεστιβάλ».

Κλείνοντας, ο κ. Δημητρίου απευθύνει κάλεσμα σε όλους να βάλουν στο πρόγραμμά τους το «Let’s Go Greek Festival» και να βρίσκονται στην Parramatta στις 11 Σεπτεμβρίου, διαβεβαιώνοντας ότι τούς περιμένουν όμορφες εκπλήξεις και πολύ δυνατές συγκινήσεις.

 

greekvema.aus

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....