Μ. Δευτέρα Εσπέρας στον Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Συκεών

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Συκεών τελέστηκε τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 η Ιερή Ακολουθία του Νυμφίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Άρχοντα Ιερομνήμονα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας τον κ. Κωνσταντίνο Νίγδελη.

Ακολουθεί η αντιφώνηση του άρχοντος ιερομνήμονος κ. Κωνσταντίνου Νίγδελη.

Σεβασμιότατε Πάτερ και Δέσποτα  κύριε κυρίων Βαρνάβα,  Εκπρόσωπε της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κυρίου κυρίων Βαρθολομαίου…

Εντιμολογιώτατοι Άρχοντες… Αδελφές και αδελφοί εν Χριστώ…

Με ευλάβεια, υιικού σεβασμού και αγάπης, η εμοί ελαχιστότητα απευθυνομένη προς ΥΜΑΣ, θα ήθελε να μεταφέρετε προς τον Πνευματικό μας πατέρα- στύλο της Εσταυρωμένης Μητρός Εκκλησίας, την άπειρη ευγνωμοσύνη μας για την επιδαψιλευθείσα τιμήν εις την ταπεινότητά μας… την οποία φέρομε υπερηφάνως, ως Οφφικιάλιος- Άρχων Ιερομνήμων- της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, επιλεγμένος κατ’ ιδίαν Αυτού Πατριαρχικήν φιλοτιμίαν και προαίρεσιν… τη προτάση υμών… τιμή, η οποία μας ενδυναμώνει για να στηρίζουμε   έργω και λόγω την Πρωτόθρονον Εκκλησίαν της Ορθοδοξίας και τον Σεπτόν Προκαθήμενόν της.

Ως δε προς Υμάς, Σεβασμιώτατε,  την ανείπωτον και εκ βάθους καρδίας χαρά μας, διότι μας τιμάτε  με την φιλία και την αγάπη σας, μας δίδετε απλόχερα την ευλογία σας…

Είσθε ο καλός ποιμένας και σας ακολουθούμε μετά περισσής υπερηφανείας στον δρόμο που έχετε υμείς χαράξει… τον δρόμο τον ορθό, αυτόν της Εκκλησίας!

Χαιρόμεθα με τα επιτεύγματα της Μητροπόλεως μας!

Αγάλλεται η ψυχή μας με το μέγεθος της προσφοράς σας, ιδιαίτερα μάλιστα σε τούτους τους χαλεπούς καιρούς…

Ευφραίνεται το είναι μας με το πολυδιάστατο ποιμαντικό και πνευματικό σας έργο, που χαρίζει απλόχερα το φως της πίστης και την ελπίδα σε όλους μας…

Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ  και  δοξάζουμε τον Άγιον Τριαδικόν Θεό, διότι το άπειρο έλεός του ευδόκησε να σας υπηρετούμε.

Ευχόμεθα ο Πανάγαθος Θεός να μας δίδει την δύναμη, να μας ενδυναμώνει με το απαραίτητο κουράγιο προς δόξαν της εκκλησίας μας. Προσκυνούμε και δοξάζουμε τον καλόν Θεό που μας αξιώνει σε τούτη την τιμή… Επικαλούμεθα το έλεός Του  και λέγομεν:

Κύριε, όπως Συ θέλεις… Συ οίδας… Συ γινώσκεις… Συ φιλείς την Εκκλησία σου και το Γένος ημών… Κύριε, ενίσχυε την καρποφορία μας…

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....