«Μακαρίζω Σε Το Άχραντον Ξύλον, Τιμώ Και Προσκυνώ Εν Φόβω…»

Στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, κατόπιν προσκλήσεως του Ποιμενάρχου  κ. Ιερωνύμου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης.

Στο κήρυγμα του ο κ. Θεοδώρητος αφού ανέφερε πρωτίστως, ότι οφείλουμε να δοξάζουμε το όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού διότι έχουμε το προνόμιο να είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και να ζούμε μέσα στη χαρά της κοινωνίας των προσώπων, τόνισε την αξία της κατανυκτικής και μυσταγωγικής προσευχής στη ζωή μας, την οποία κατά τη διάρκεια κυρίως, της Αγίας Μεγάλης Τεσσαρακοστής πρέπει να εντείνουμε έτι περισσότερο, ενώ με σύντομο και περιεκτικό λόγο ανέλυσε την ευχή του Αγίου Εφραίμ του Σύρου.

Προ της απολύσεως, ο Ποιμενάρχης  ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Λαοδικείας για την τριήμερη ευλογητή του παρουσία στην πόλη της Λάρισας, τον παρακάλεσε να έχει πολλές προσευχές για το ποίμνιο της τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να έχουν την ευλογία του Ζωοποιού Σταυρού στη ζωή τους.

 

«Τον Σταυρόν Σου Προσκυνούμεν Δέσποτα…»

 

Στον Ιερό Ναού του Αγίου Νικολάου Λαρίσης συλλειτούργησαν την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα και ο Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος.

Ο σεπτός μας Ποιμενάρχης παρουσίασε στους πιστούς με λόγους αγαθούς τον κ. Θεοδώρητο και τον συνεχάρη για την επάξια προαγωγή του στη θέση του Διευθυντού του Πατριαρχικού Γραφείου εν Αθήναις.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Λαοδικείας αναφέρθηκε στη δύναμη του Ζωοποιού Σταυρού, ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την τιμητική του πρόσκληση και μετέφερε τις Πατριαρχικές ευχές σε όλους τους Χριστιανούς.

Προ της απολύσεως ο κ. Ιερώνυμος χειροθέτησε στον βαθμό του Αναγνώστου δύο ιερόπαιδες της ενορίας, τον Κωνσταντίνο-Παναγιώτη Σωτηρίου και τον Ζαχαρία Στεργιούλη.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ευτρεπισμένου δίσκου με τον Τίμιο Σταυρό, παρουσία του Περιφερειάρχου Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού και πλήθους κόσμου.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....