Μαθητές από την Κρήτη κατασκεύασαν κατοικίδιο ρομπότ για βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες

Η πανδημία και οι περιοριστικοί όροι που ανάγκασαν τους Έλληνες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να παραμείνουν στα σπίτια τους, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις, ώθησαν μαθητές από την Κρήτη να κατασκευάσουν ένα κατοικίδιο ρομπότ προκειμένου αυτό μέσα από την καθημερινή του δραστηριότητα να εξελιχθεί σε έναν «σύμμαχο» και βοηθό ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, πέντε μαθητές του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου εντυπωσίασαν με την κατασκευή τους στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη και κατάφεραν να βραβευτούν ανάμεσα σε περισσότερες από 100 συμμετοχές.

Μάλιστα, έδωσαν και τ’ όνομα «Τάλως» στο ρομπότ, με την εργασία τους να έχει θέμα «Πανδημία: Η επίδραση ενός ρομποτικού κατοικίδιου στην ψυχολογία παιδιών και ηλικιωμένων σε περίοδο καραντίνας».

Εκατοντάδες μαθητές από την Ελλάδα ανέπτυξαν τις θέσεις τους σε θέματα τεχνολογίας

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο συνέδριο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην Επιστήμη και στην Τεχνολογία, αναπτύσσοντας μία γόνιμη και κριτική σκέψη.

Ταυτόχρονα επικοινώνησαν με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της χώρας, ανταλλάσσοντας απόψεις. Η λεγόμενη «πράσινη εκπαίδευση» βρέθηκε στο επίκεντρο του συνεδρίου, με τους συμμετέχοντες μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να καταθέτουν τις θέσεις τους μέσω workshops.

Οι νέοι επωμίστηκαν την ιδιότητα του… επιστήμονα και αφού επέλεξαν θέμα, έκαναν έρευνα και στη συνέχεια παρουσίασαν τη δουλειά τους και τις κατασκευές τους.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....