Μαθητές από το Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά στον Αρχιεπίσκοπο- Συναντήσεις Μακαριωτάτου

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Μαθητές από το Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Οι περίπου πενήντα μαθητές συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή του Σχολείου και εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας εξέφρασαν την επιθυμία να συναντηθούν με τον Αρχιεπίσκοπο, να συνομιλήσουν μαζί του και να πάρουν την ευχή του, ενώ νωρίτερα είχαν επισκεφθεί και το Αρχοντικό των Μπενιζέλων, το σπίτι της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τα παιδιά και τους καθηγητές τους και ενδιαφέρθηκε να μάθει τους στόχους και τα οράματά τους. Μίλησε για την προσφορά της Αγίας Φιλοθέης στην Εκκλησία και στην κοινωνία και αναφέρθηκε στην ιστορία του κτηρίου της Αρχιεπισκοπής και του πατρικού σπιτιού της Αγίας, το οποίο είναι το παλαιότερο στην Αθήνα.

 

 

 

Συναντήσεις Μακαριωτάτου 19-01-2023

 

 

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γεώργιο Κώτσηρα είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. «Είχα την τιμή να με δεχτεί ο Μακαριώτατος προκειμένου να τον ενημερώσω για θέματα αρμοδιότητας μου στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ειδικότερα για θέματα προστασίας των ευάλωτων ομάδων, όπως είναι οι ανήλικοι, τα άτομα με αναπηρία και εν γένει η προστασία των ευάλωτων, καθώς και οι πρωτοβουλίες που έχουμε λάβει προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι γνωστό ότι η Εκκλησία συμβάλει με πολύ σημαντικό τρόπο σε αυτήν την κοινή προσπάθεια» δήλωσε ο υφυπουργός. Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση αυτή και για την καλή συνεργασία που υπάρχει.

Κατόπιν, τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκαν ο Βουλευτής και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Μπούγας κι αμέσως μετά ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος.

Επίσης, το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μετεώρων κ. Θεόδωρο Αλέκο.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....