Μαθητής από την Κρήτη διακρίθηκε στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου

Μια σπουδαία διάκριση κατάφερε να πετύχει ένας 11χρονος μαθητής από το Ρέθυμνο της Κρήτης στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου που διεξήχθη στην Ιταλία από τις 18 έως και τις 26 Νοεμβρίου. Ο Ορφέας Χριστονάκης κατέκτησε το πρώτο βραβείο, εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτές με τις μοναδικές του ικανότητες στο πιάνο, κάνοντας ταυτόχρονα υπερήφανη την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη και όλη την Ελλάδα.

Το βραβείο του μαθητή της πέμπτης δημοτικού έχει ιδιαίτερη αξία και για την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου, καθώς ο Ορφέας είναι ενεργό μέλος του Δημοτικού Ωδείου της πόλης, με την τεράστια αυτή επιτυχία να φέρνει στο προσκήνιο την σπουδαία δουλειά που γίνεται από μουσικούς και εκπαιδευτές σε τοπικό επίπεδο.

«Είμαστε υπερήφανοι για την επιτυχία του Ορφέα»

Με αφορμή την επιτυχία του 11χρονου μαθητή από την Κρήτη, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε ο Ορφέας οι οποίες ανταμείφθηκαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού στην Ιταλία.

«Θερμά συγχαρητήρια στον μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνου, και της πέμπτης τάξης του 14ουΔημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, Ορφέα Χριστονάκη, ο οποίος μας γέμισε με χαρά και περηφάνια με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου, που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο, στην πόλη Spoleto της Ιταλίας, με άνω από 40 συμμετέχοντες. Η διάκριση αυτή είναι το επιστέγασμα μιας μακρόχρονης και επιμελούς προσπάθειας του Ορφέα, που δικαιώνεται, όσο και των δασκάλων του, αλλά και της οικογένειάς του, που στηρίζουν την αγάπη του για τη Μουσική και την καλλιτεχνική του πορεία.

Του ευχόμαστε να είναι υγιής, να έχει καλή πρόοδο στις σπουδές του και να συνεχίσει να ξεχωρίζει διεθνώς σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό καλλιτεχνικό πεδίο, όπως η κλασική μουσική, κάνοντας τα όνειρά του πραγματικότητα και έχοντας τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει το μεγάλο ταλέντο του», ανέφερε η κ. Λιονή.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....