Με επιτυχία η 5η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Μητρόπολης Ελασσώνος -Ομιλία για την ενδοοικογενειακή βία

ΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Οι πληγές επουλώνονται, τα τραύματα μένουν»

 

Η Ιερά Μητρόπολις Ελασσώνος από την Πέμπτη 2 έως και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου ε.ε. διοργάνωσε την 5η συνάντηση της Σχολής Γονέων και παράλληλες δράσεις με θεματικό άξονα και τίτλο: «Ενδοοικογενειακή βία: μία σιωπηλή πανδημία». Προς τούτο προσκάλεσε τον Αιδεσ/τατο πρωτοπρεσβύτερο π. Αντώνιο Καλλιεγέρη, υπεύθυνο του Κέντρου πρόληψης της ενδοοικογενειακής βίας «Πρωτοβουλία». Οι παρακάτω δράσεις πλαισιώθηκαν από φωτογραφική έκθεση με τίτλο: «βία κατά των γυναικών: η λέξη που δεν λες…», η οποία φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με συνάντηση της Σχολής Γονέων Λιβαδίου την Πέμπτη 2/2 στο Ζάννειο Πνευματικό Κέντρο. Εκεί πολλοί νέοι γονείς είχαν την  ευκαιρία να ενημερωθούν για τα περιστατικά βίας, τα στατιστικά στοιχεία, το προφίλ του δράστη και τους κύριους τρόπους αντιμετώπισης της βίας από τα θύματα και την συμπαράστασης που χρειάζονται.

Την Παρασκευή, κατόπιν αδείας από την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, διοργανώθηκε για τους μαθητές Βιωματικό Εργαστήριο με έναυσμα την φωτογραφική έκθεση. Διακόσιοι περίπου μαθητές από την Γ΄ Γυμνασίου Ελασσώνος, τους αντίστοιχους του Δομένικου, την Γ΄ Λυκείου Ελασσώνος,  μαθητές του ΕΠΑΛ και του Ειδικού Σχολείου,  είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να ενημερωθούν, να προβληματιστούν γόνιμα πάνω στο θέμα της έμφυλης βίας. Από τις σκέψεις τους προέρχεται και η επικεφαλίδα του Δελτίου.

Το Σάββατο πρωί ο π. Αντώνιος συναντήθηκε με τις μαθήτριες Λυκείου των Κατηχητικών μας Συντροφιών με τις οποίες συζητήθηκε η πρόληψη και προστασία τους από την βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως έλαβε χώρα η τελευταία εκδήλωση με την συνάντηση της Σχολής Γονέων της πόλης μας. Τόσο η παρουσίαση όσο και η συζήτηση φώτισαν πολλές πτυχές αυτού του τόσο σιωπηλού πάθους.

Η Ιερά Μητρόπολις ευχαριστεί τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, που συγκατατέθηκε στην άδεια του π. Αντωνίου για να βρεθεί στη Μητρόπολή μας. Τη Δ/νση Β/μιας Εκπαίδευσης και τον Προϊστάμενό της κ. Νικόλαο Ζέρβα για την άδεια να επισκεφτούν οι μαθητές μας το Πνευματικό Κέντρο προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα βιωματικά εργαστήρια. Τέλος τον π. Αντώνιο Καλλιγέρη για την προθυμία και τον κόπο να στηρίξει την  διακονία  της τοπικής μας Εκκλησίας στα νέα ζευγάρια και τους μαθητές.

Υπήρξε πράγματι μια ευλογία Θεού η όλη προσπάθεια αλλά και η επιτυχής έκβασή της. Ευχαριστούμε μαθητές, μαθήτριες και γονείς που για μια ακόμη φορά αγκάλιασαν την προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας.

Την εκδήλωση της Σχολής Γονέων της Ελασσώνος, όπως και όλες τις προγενέστερες, μπορείτε να τις παρακολουθήσετε μέσα από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....