Με επιτυχία η δεύτερη περίοδος στην Κατασκήνωση της Μητρόπολης Νεαπόλεως στο Ποσείδι

Έπειτα από δύο χρόνια σιωπής εξαιτίας της πανδημίας, λειτούργησε φέτος ανακαινισμένη και καταπράσινη η κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ «Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ», στις συνεχώς αναβαθμιζόμενες εγκαταστάσεις της στο Ποσείδι Χαλκιδικής, κάτω από το συνεχές και ανύστακτο ενδιαφέρον και την πατρική ευλογία και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Βαρνάβα.

Σημειώνεται ότι φέτος ειδικά, με την ευκαιρία της επετειακής χρονιάς που διανύουμε, καθώς θυμόμαστε τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Σεβασμιώτατος αφιέρωσε όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως σε αυτήν την επέτειο, και ως εκ τούτου και τις κατασκηνώσεις, τις οποίες έθεσε υπό το επετειακό πρόγραμμα με τον γενικό τίτλο «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΧΑΙΡΕ!».

Εντός του πλαισίου αυτού και με τη χάρη του Θεού, την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 άρχισε η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος, για τα αγόρια του Δημοτικού, η οποία έφερε την ονομασία «»ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΧΑΙΡΕ!, τα παιδιά σου κατηχούνται με τη μνήμη σου (1922-2022)» και ήταν αφιερωμένη στους Αγίους της Ανατολής και στις Αλησμόνητες Πατρίδες. Οι 7 ομάδες της κατασκηνωτικής περιόδου είχαν τα εξής ονόματα:

1η ομάδα: Κωνσταντινούπολη – Απόστολος Ανδρέας

2η ομάδα: Νεάπολη – Άγιος Γεώργιος Νεαπολίτης

3η ομάδα: Τραπεζούντα – Άγιος Ευγένιος Τραπεζούντιος

4η ομάδα: Συληβρία – Άγιος Νεκτάριος

5η ομάδα: Σμύρνη – Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης

6η ομάδα: Μύρα – Άγιος Νικόλαος Μύρων

7η ομάδα: ‘Εφεσος – Ευαγγελιστής Ιωάννης Θεολόγος

Το κλίμα ενότητας και αγάπης μεταξύ των κατασκηνωτών, των ομαδαρχών, των στελεχών, των συνεργάτιδων της διακονίας και των πατέρων ήταν διάχυτο όλες τις ημέρες που διήρκησε η περίοδος αυτή, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022.

Το πρόγραμμα κύλισε ομαλά, ξεκινώντας όπως πάντα με τον Αγιασμό, για να ευλογηθεί η περίοδος, και ήταν γεμάτο από ομαδικά παιχνίδια, πρωταθλήματα, απονομές, ψυχαγωγία, θρεπτικό και εύγευστο φαγητό, κολύμπι στη θάλασσα, κέφι και γέλιο. Όλα αυτά με πνεύμα ομαδικότητας συνεργασίας και τήρησης των κανόνων υγιεινής.  Το πλούσιο πρόγραμμα ασφαλώς επισφράγισαν τα αγιογραφικά μαθήματα, η προσευχή και οι ακολουθίες, η εξομολόγηση και η Θεία Ευχαριστία.

Σημαντική στιγμή στη διάρκεια της περιόδου ήταν η επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη, η οποία συνοδευόταν από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Βαρνάβα, και η οποία, αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης, χαιρέτησε τα παιδιά και τους ευχήθηκε να απολαύσουν και να χαρούν τις ημέρες ξενοιασιάς που τους προσφέρονται στην κατασκήνωση.

Ιδιαίτερη επίσης ημέρα ήταν η Τρίτη 12 Ιουλίου 2022, καθώς είχαμε την ξεχωριστή τιμή και ευλογία να τελέσουμε το πανηγύρι του Ιερού Παρεκκλησίου της κατασκήνωσής μας, που είναι αφιερωμένο στον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, τελώντας την παραμονή τον Εσπερινό και τη Λιτανεία της εικόνας του εντός των χώρων της κατασκήνωσης, και ανήμερα τον Όρθρο, την Θεία Λειτουργία και την Παράκληση του Αγίου.

Τέλος, είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε διαδικτυακά με τα στελέχη και τους κατασκηνωτές της κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Βοστώνης στην Αμερική, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τhe Kosmos project», το οποίο  δεν κατέστη ούτε φέτος δυνατό να υλοποιηθεί δια ζώσης εξαιτίας της πανδημίας. Παρά ταύτα, ζήσαμε ξεχωριστές στιγμές στην όμορφη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώσαμε  στο αμφιθέατρο της κατασκήνωσης, με τη διαδικτυακή επίσης παρουσία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου πατέρα μας κ. Βαρνάβα.

Και του χρόνου με υγεία!!!!!!!!!

Εκ της Κατασκηνώσεως

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....