Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Ανάληψη του Κυρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Γούδουρα Σητείας

Με ιεροπρέπεια και σε κλίμα κατάνυξης εορτάσθηκε την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Γούδουρα Σητείας.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.

Στην επίκαιρη ομιλία του ο Σεβ. αναφέρθηκε με απλό και προσιτό λόγο στα υψηλά θεολογικά νοήματα της μεγάλης εορτής. Όπως τόνισε, σαράντα μέρες μετά το Πάσχα ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, σύμφωνα με την ευαγγελική διήγηση, αφού έδωσε τις τελευταίες οδηγίες στους μαθητές, τους ευλόγησε και «διέστη απ’ αυτών και ανεφέρετο εις τον ουρανόν», και αυτοί επέστρεψαν στα Ιεροσόλημα «μετά χαράς μεγάλης» έχοντας λάβει την υπόσχεση ότι θα έλθει ο Παράκλητος να τους παρηγορήσει και να τους ενισχύσει με την εξ ύψους δύναμη, όντας μαζί τους «πάσας τας ημέρας, έως της συντελείας του αιώνος». Επίσης, ο Σεβ. επεσήμανε ότι η εορτή αυτή αποτελεί την εορτή του ανοίγματος του ουρανού στους ανθρώπους, καθώς η Ανάληψη του Κυρίου είναι η ανάληψη, ο δοξασμός και η θέωση της ανθρωπίνης φύσης, την οποία ο Κύριός μας αναλαμβάνει και συνανυψεί στους ουρανούς μαζί με τη θεία φύση Του. Τέλος, ευχήθηκε όλοι να έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας προς τον Αναληφθέντα Κύριο και τον Ουρανό, που αποτελεί την αληθινή πατρίδας μας, για να αισθανόμαστε και εμείς τη χαρά των Μαθητών Του.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής Μονής Τοπλού, ο Παν/τος Αρχιμ. Μεθόδιος Περράκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Καψά Σητείας, ο Αιδεσιμώτατος Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, Εφημέριος της Ενορίας Αγίας Τριάδος Λιθινών Σητείας και Αρχιερατικός Επίτροπος Ε΄ Αρχιερατικής περιφέρειας, ο Αιδεσιμ. Ιερεύς π. Εμμανουήλ Μπελιμπασάκης, Εφημέριος της πανηγυρίζουσας Ενορίας, και ο Ιερολ. Διάκονος Θεμιστοκλής.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λασιθίου κ. Γεώργιος Τσιφετάκης, Εντεταλμένος σε θέματα Πρωτογενή Τομέα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Μιχαήλ Καβαλαράκης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γούδουρα κ. Ματθαίος Μαρκάκης, ενορίτες και άλλοι ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....