Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Χριστουγέννων στην Πέρθη

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Δυτική Πέρθη, ανήμερα των Χριστουγέννων, 25 Δεκεμβρίου.

Στον εόρτιο Όρθρο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, ο οποίος στη συνέχεια προοεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

Μετά το ευαγγελικό ανάγνωσμα, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος ανέγνωσε το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, όπου μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Εύχομαι να επικρατήσει η παρουσία του Γεννηθέντος Χριστού στον κόσμο και στη ζωή μας, το δε νέο έτος 2024 να είναι γεμάτο εσωτερική πληρότητα για όλους μας, να είναι χαρούμενο, ειρηνικό και σωτήριο για τους οικείους Σας και τους συνεργάτες Σας, για το Γένος μας και την Εκκλησία μας».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος ευχήθηκε σε όλους ευλογημένα Χριστούγεννα. Επιπλέον, ευχήθηκε καταλλήλως στον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Εμμανουήλ Σταματίου, για την ονομαστική του εορτή. Συγκεκριμένα, ευχήθηκε στον π. Εμμανουήλ και στην εργατική και αφοσιωμένη Πρεσβυτέρα του, Μαρία, να έχουν πολλά ακόμη χρόνια γεμάτα υγεία και ιερό ζήλο, για να συνεχίσουν το εξαιρετικό έργο τους στην Ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τέλος, ο Επίσκοπος Κυανέων δώρισε στον εορτάζοντα κληρικό ένα χριστουγεννιάτικο καλάθι (Christmas Hamper) εκ μέρους όλου του κλήρου και των πιστών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....