Με λαμπρότητα τιμά η Χίος τους πολιούχους Αγίους της

Παρουσία πλήθους πιστών, των αρχών του νησιού αλλά και των εφοπλιστών Θανάση Μαρτίου και Γιώργου Προκοπίου, τελέστηκε έπειτα από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων, ο μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων της Χίου.

Τον Μέγα Εσπερινό τέλεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσαλέων κ. Τιμόθεος, συγχωροστατούτων των Μητροπολιτών Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνων κ. Κύριλλου και του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Στην προσφώνησή του ο Μητροπολίτης Μάρκος, αναφέρθηκε στη σημασία της παρουσίας στον Μητροπολιτικό Ναό της εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής από την Παναγία Οινουσσών, σημειώνοντας ότι σε μία περίοδο προκλήσεων από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου, η ακρίτισσα Παναγιά δίνει την καταλληλότερη απάντηση σε κάθε επίδοξο επιβουλέα.

Στην Οικουμενικότητα των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντρίου, αναφέρθηκε με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, σημειώνοντας ότι η ουσία της Χριστιανοσύνης είναι ότι όπου και αν βρισκόμαστε γευόμαστε την οικουμενικότητά της στο όνομα του Ιησού Χριστού.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε λιτανεία στην ενορία της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

 

 

agioi biktores 1

agioi biktores 1

agioi biktores 1

 

 

πηγη politischios

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....