Με τι καιρό θα γίνουν οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

Με άστατο καιρό ξεκινάει η νέα εβδομάδα καθώς σε πολλές περιοχές βρέχει, στα πελάγη πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ η πτώση της θερμοκρασίας ιδιαίτερα το βράδυ και νωρίς το πρωί είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη γι’ αυτό το σκηνικό ευθύνεται ένα βαρομετρικό χαμηλό που στροβιλίζεται νότια της Ιταλίας και επηρεάζει και την χώρα μας. Μάλιστα, ένα «ατμοσφαιρικό βουνό» από τα βόρεια, ένα σύστημα υψηλών πιέσεων δηλαδή, δεν το αφήνει να κινηθεί πιο ανατολικά και ουσιαστικά θα εγκλωβιστεί για ημέρες στη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο καιρός να διατηρηθεί έτσι μέχρι το τέλος της εβδομάδας με τις περισσότερες βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα που είναι και πιο κοντά στην ακτίνα δράστης του συστήματος κακοκαιρίας. Εκεί, θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες,

Άρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open η παρέλαση θα γίνει στις περισσότερες περιοχές με άστατο καιρό και αρκετή ψύχρα.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 βροχές αναμένονται στο Ιόνιο, σε περιοχές της δυτική ηπειρωτικής χώρας, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο και στα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της κεντρικής και βορειοδυτικής χώρας.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 16, στην Ήπειρο από 7 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 19, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 7 έως 17 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 20 βαθμούς, ενώ στο Καστελόριζο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24 βαθμούς Κελσίου.

 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί με εντάσεις 6-8 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις τοπικές βροχές που τις πρωινές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-6 μποφόρ και ενδεχομένως στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....