Με την υποστήριξη της Ι. Μ. Ιλίου το 3on3 streetball με αμαξίδιο στα Άνω Λιόσια

Με την πρωτοβουλία και την υποστήριξη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023, το 3on3 streetball με αμαξίδιο στην Πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια. Συνδιοργανωτές της δράσης ήταν η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (Ο.Σ.Ε.Κ.Α.), η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Φυλής.

Στο 3on3 που διήρκεσε από τις 10.00 το πρωί του Σαββάτου, έως τις 4.00 το απόγευμα, έλαβαν μέρος 15 καλαθοσφαιριστές με αμαξίδιο που εντυπωσίασαν το κοινό με τις αθλητικές τους δεξιότητες και την αγωνιστική τους δυναμική. Τους αγώνες πλαισίωσαν εξαιρετικά χορεύτριες της ομάδας HOOD GROOVΕ, καθώς και η χορεύτρια με αμαξίδιο Βερόνικα Σγαρδέλη και η δασκάλα της Άννα Βαλάρη. Ανάμεσα στους αγώνες βραβεύτηκαν από την Ο.Σ.Ε.Κ.Α. για την προσφορά τους στο μπάσκετ με αμαξίδιο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και στενός συνεργάτης της Ομοσπονδίας κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής και εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς και ο π. Δήμαρχος Φυλής και υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Αττικής κ. Δημήτρης Μπουραΐμης.

Στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, στον Περιφερειάρχη Αττικής και στον Δήμαρχο Φυλής, απονεμήθηκαν αυθεντικές φανέλες της εθνικής ομάδας μπασκετ με αμαξίδιο με τα ονόματά τους αναγραφόμενα στο πίσω μέρος. Στο 3on3 streetball παραβρέθηκαν στελέχη της Ο.Σ.Ε.Κ.Α. καθώς και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χάρης Περδίκης και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Χρήστος Καλούδης, που είχαν την οργανωτική ευθύνη της άρτιας αυτής διοργάνωσης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθηναγόρας δήλωσε πως θα βρίσκεται στο πλάι της Ο.Σ.Ε.Κ.Α. και θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε μέσο το άθλημα του μπάσκετ με αμαξίδιο.

Από την πλευρά τους ο Δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς και ο π. Δήμαρχος κ. Μπουραΐμης έδωσαν έμφαση στην πρόθεση παραχώρησης από τον Δήμο Φυλής έκτασης για την ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ και ξενώνων της Ο.Σ.Ε.Κ.Α. στα Άνω Λιόσια, έργο που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές διάστημα. Τέλος ο Αντιπεριφρειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Κοσμόπουλος και ο Αντιπερειάρχης Παιδείας κ. Αλεξανδράτος, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, υπογράμμισαν την διαχρονική υποστήριξή τους στο μπάσκετ με αμαξίδιο και την συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Ομοσπονδίας για την προβολή του αθλήματος και την αρωγή των αθλητών και των ομάδων. Την δράση τίμησαν με την παρουσία τους προπονητές, αθλητές και παράγοντες ομάδων μπάσκετ με αμαξίδιο, καθώς και το μέλος της Παραολυμπιακής Επιτροπής και της ΕΑΟΜ – ΑμεΑ κ. Κωνσταντίνος Σιάχος.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....