Μεγάλη Τρίτη Εσπέρας στη Νικήσιανη Παγγαίου

Την Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου 2022, εσπέρας τελέσθηκε με εκκλησιαστική κατάνυξη η ακολουθία του Νυμφίου, ο Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθίαν ψάλλων από του θρόνου, στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Νικησιάνης συμπροσευχομένων του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Μπένου, του Εφημερίου της ενορίας π. Ζαχαρία Μέγκα και του Διακόνου π. Αθανασίου Γουσίδη, καθώς και πλειάδος πιστών κατοίκων της κωμοπόλεως με επικεφαλής, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο,  τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλλιπο Αναστασιάδη μετά μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Βουλευτών Νομού Καβάλας κ. Ιωάννου Πασχαλίδη και κ. Μακάριου Λαζαρίδη.

Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε το Θείο Λόγο και μίλησε περί της Οσίας Κασσιανής τονίζοντας την σπάνια ποιητική αξία του γνωστού Τροπαρίου της.

Το Δοξαστικό των Αποστίχων της ακολουθίας του Όρθρου «Κύριε η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή» εψάλη από τον καλλικέλαδο Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Βασίλειον Μπαντήν.

Φωτογραφικό υλικό

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....