«Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!» στο «Ενορία εν δράσει»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, η 1η από τις 10 διαδικτυακές συναντήσεις της σειράς παρουσιάσεων με γενικό τίτλο «Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!», στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Το θέμα της συνάντησης ήταν «Η αγωγή αγιότητας αρχίζει από τη σύλληψη».

Τη σειρά επιμελείται ο  Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Μαυρολέων, Συνταξιούχος Δάσκαλος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου.

Το   Σεμινάριο   είναι   ανοιχτό   σε   όλους   και   η παρακολούθηση του γίνεται μόνο διαδικτυακά, μέσα από το κανάλι του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο YouTube.

 

Τη μεγάλη χαρά που έχουμε όταν ένας νέος άνθρωπος έρχεται στον κόσμο, διαδέχεται και η συναίσθηση της μεγάλης τιμής, που μας κάνει ο Θεός να γινόμαστε συν-δημιουργοί Του, αλλά και της μεγάλης ευθύνης να αναθρέψουμε το παιδί μας με φόβο Θεού, με παιδεία και νουθεσία Κυρίου.

Ένα παιδί μας χάρισε ο Θεός, το παιδί μας, που σκοπό του έχει, όπως κι εμείς άλλωστε, να γίνει άγιος!

Για τη μεγάλη αυτή αλήθεια μιλούν εμπεριστατωμένα οι θεοφώτιστοι Άγιοι Πατέρες μας, παλιότεροι και σύγχρονοι! Τονίζουν, πως από την ευλογημένη ώρα της συλλήψεως αρχίζει η πορεία προς την αγιότητα. Αρχίζει ένας δρόμος, τον οποίο οφείλουμε να δείξουμε στα παιδιά μας, πρώτα με τη ζωή μας κι ύστερα με τα έργα μας.

Και οι συναντήσεις του Σεμιναρίου, στοχεύουν να σταθούν δίπλα στους γονείς στον ωραίο αυτόν αγώνα, να ζήσουν τη μεγάλη αυτή χαρά, να γίνουν γονείς ενός…. Αγίου!

Τη συνάντηση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....