Μεγαλοπρεπής εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην Πέρθη

Με τη μεγαλοπρέπεια που άρμοζε στην ημέρα, εορτάστηκε στην Πέρθη η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του έκανε μία σύντομη αναδρομή στα ιστορικά γεγονότα της Εικονομαχίας, μιας διαμάχης που βασάνιζε την Εκκλησία επί εκατό περίπου χρόνια, τον 8ο και 9ο μ.Χ. αιώνα.

Ο Επίσκοπος Κυανέων υπενθύμισε στους πιστούς ότι κάθε γενιά αντιμετωπίζει τις δικές της ψευδείς διδασκαλίες, οι οποίες απαιτούν από το πλήρωμα της Εκκλησίας εγρήγορση και υπεράσπιση της πίστεως. Επιπλέον, τόνισε ότι κάτω από την πνευματική σύγχυση που παρατηρείται σήμερα, κρύβεται ένα σοβαρότερο πρόβλημα: η αδυναμία μας να διακρίνουμε μεταξύ καλού και κακού, μεταξύ αλήθειας και ψεύδους. Υπενθύμισε δε τα λόγια του Προφήτη Ησαΐα (5:20): «Οὐαὶ οἱ λέγοντες τὸ πονηρὸν καλὸν καὶ τὸ καλὸν πονηρόν, οἱ τιθέντες τὸ σκότος φῶς καὶ τὸ φῶς σκότος», για να παρατηρήσει ότι είναι τόσο επίκαιρα σήμερα, καθώς ο δυτικός κόσμος γίνεται μάρτυρας της κρίσης της Ουκρανίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε η καθιερωμένη λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, ενώ ο ιερό Κλήρος τέλεσε παρακλήσεις για τον λαό, τους άρχοντες και τους κεκοιμημένους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Τέλος, αναγνώστηκαν αποσπάσματα από το «Συνοδικό της Ορθοδοξίας» και ακολούθησε ο ύμνος από το Μέγα Προκείμενο: «Τὶς Θεὸς μέγας, ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεός, ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος».

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

 

 

 

πηγη vema 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....