Μελβούρνη: Αγιασμός για την έναρξη του νέου έτους στο σχολείο Oakleigh Grammar

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και αγαλλίασης, τελέστηκε στη Μελβούρνη ο Αγιασμός επί τη ενάρξει του νέου σχολικού έτους στο σχολείο Oakleigh Grammar.

Στις εγκαταστάσεις του σχολείου, και συγκεκριμένα στο Αθλητικό Κέντρο, μετέβη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης, ο οποίος, πλαισιούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ι.Ν. Άγιων Αναργύρων, π. Σταύρο Κακαβά, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Κύριλλο Ζήση και τον π. Γεώργιο Αδαμάκη, τέλεσε με ιδιαίτερη ευλάβεια τον Αγιασμό.

Στην τελετή συμμετείχε η Βυζαντινή Χορωδία του σχολείου, η οποία έψαλε με ενθουσιασμό ύμνους της Ακολουθίας.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Κυριακός μετέφερε στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ στο μήνυμά του προς τους μαθητές, τούς υπενθύμισε πόσο σημαντική είναι η μόρφωση και τους παρότρυνε να εργαστούν ολόψυχα για την επίτευξη των ακαδημαϊκών στόχων τους. Έσπευσε δε να τους επισημάνει ότι το πλέον σημαντικό στη ζωή τους είναι να αναζητήσουν τρόπου για να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους και στο κοινωνικό σύνολο, έτσι ώστε η κοινωνία μας να προσδοκά ένα πιο ευοίωνο μέλλον.

Μετά τον Αγιασμό, ο Διευθυντής του Σχολείου Oakleigh Grammar, κ. Mark Robertson, προσέφερε κέρασμα στον Ιερό Κλήρο και στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

πηγη vema aus 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....