Μελβούρνη: Εβδομάδα εορταστικών εκδηλώσεων για το Ελληνικό Σχολείο «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»

Από το Brunswick μέχρι και το Noble Park, οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» (Aetolian College), στη Μελβούρνη, γιόρτασαν το τέλος της σχολικής χρονιάς 2023 μέσα σε κλίμα εορταστικό και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά.

Για μια ολόκληρη εβδομάδα οι Σχολικές Μονάδες του Ελληνικού Σχολείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» (Aetolian College) διοργάνωσαν αποχαιρετιστήριες χριστουγεννιάτικες γιορτές σε διάφορα προάστια της Μελβούρνης.

Συγκεκριμένα, η Σχολική Μονάδα του Αγίου Βασιλείου στο προάστιο Brunswick διοργάνωσε δύο σχολικές εορτές, μία για το Δημοτικό και μία για το Γυμνάσιο και Λύκειο. Το Δημοτικό Σχολείο παρουσίασε ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με τους μικρούς μαθητές να τραγουδάνε τραγούδια και να απαγγέλουν ποιήματα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Αντίστοιχα, οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου αφιέρωσαν τη γιορτή τους στις «Χαμένες Πατρίδες», με τους μαθητές να απαγγέλουν ποιήματα και να κάνουν παρουσιάσεις για την Ανατολική Θράκη, τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη και την Κύπρο. Τα απολυτήρια των μαθητών του Λυκείου παρέδωσε ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίου Βασιλείου, π. Εφραίμ Κουρτόγλου, μαζί με την Συντονίστρια του Ελληνικού Σχολείου, κ. Νατάσα Σπανού, οι οποίοι ευχήθηκαν στους μαθητές καλή επιτυχία με τα αποτελέσματά τους και καλή σταδιοδρομία.

Τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, η Σχολική Μονάδα του Αγίου Νικολάου στο προάστειο Yarraville διοργάνωσε την χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου. Οι μαθητές διοργάνωσαν μια συγκινητική γιορτή που έφεραν μνήμες από τα παιδικά χρόνια στις γιαγιάδες και στους παππούδες τους, ενώ εντυπωσίασαν με τους χορούς τους από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων, οι μαθητές είχαν ετοιμάσει ένα θεατρικό έργο με τίτλο «Η καταστροφή της Σμύρνης» αφιερωμένο στην μαύρη περίοδο της Μικρασιατική Καταστροφής.

Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, οποίος μετέφερε τις θερμές ευχές του Σεβασμιωτάτου, αλλά και παρέδωσε τα βραβεία αποφοίτησης στους μαθητές της Τρίτης Λυκείου. Την ίδια μέρα, στην άλλη μεριά της Μελβούρνης στο προάστιο Noble Park, οι μαθητές της Σχολικής Μονάδας του Αγίου Αθανασίου παρουσίαζαν την δική τους σχολική γιορτή, με πολλά χαμόγελα και ενθουσιασμό.

Οι σχολικές γιορτές συνεχίστηκαν την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, όπου οι Σχολικές Μονάδες της Παναγίας Σουμελάς στο προάστιο East Keilor και της Αγίας Παρασκευής στο προάστιο St Albans διοργάνωσαν τις εκδηλώσεις τους, κλείνοντας έτσι το φετινό σχολικό έτος. Τραγούδια, ποιήματα, χοροί και θεατρικά δρώμενα παρουσιάστηκαν από τους μικρούς και μεγάλους μαθητές και έκλεψαν τις εντυπώσεις των παρευρισκόμενων που στην πλειοψηφία τους ήταν γιαγιάδες και παππούδες.

Με τον ίδιο ενθουσιασμό και χαρά, οι μαθητές της Σχολικής Μονάδας της Αγίας Αικατερίνης στο προάστειο Malvern και της Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο προάστειο Reservoir την Παρασκευή και το Σάββατο, 8 και 9 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, αποχαιρέτησαν με τις δικές τους σχολικές γιορτές το 2023 και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

Τέλος, η Σχολική Μονάδα του Αγίου Ανδρέα στο προάστειο East Burwood διοργάνωσε μια εορταστική εκδήλωση πλούσια σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, όπου οι μαθητές ολόκληρης της Μονάδας τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και πολλά άλλα τραγούδια για τα Χριστούγεννα. Η εκδήλωση αύτη ήταν αφιερωμένη στους απόφοιτους της Τρίτης Λυκείου, που μετά από δώδεκα χρόνια αποχαιρέτησαν το Ελληνικό Σχολείο. Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, π. Κυπριανός Νερούππος, παρέδωσε τα βραβεία στους απόφοιτους, μαζί με τη Συντονίστρια του Ελληνικού Σχολείου κ. Νατάσα Σπανού, η οποία συνεχάρη τους μαθητές που συνέχισαν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και την Τρίτη Λυκείου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....