Μελβούρνη: Η «Ποντιακή Εστία» άνοιξε την αγκαλιά της στη Μελίνα Ασλανίδου

Την Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ποντιακή Εστία» επισκέφθηκε η καταξιωμένη καλλιτέχνης, ποντιακής καταγωγής, Μελίνα Ασλανίδου, με όλους της τους συνεργάτες που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη Μελβούρνη για σειρά προγραμματισμένων εμφανίσεών της.

Τη σεμνή και όμορφη συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο Αρχιμανδρίτης κ. Εφραίμ Κούρτογλου, με τον οποίο η ερμηνεύτρια έχει συγγενική σχέση, η πρόεδρος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, κ. Συμέλα Σταματοπούλου, φιλοξενούμενοι από τον πρόεδρο της Ποντιακής Εστίας, κ. Κώστα Τσαπραϊλίδη.

Φανερά συγκινημένη από την υποδοχή και τη φιλοξενία, η Μελίνα Ασλανίδου ανταπέδωσε με ένα πλατύ χαμόγελο, έδειξε τη διάθεση να μιλήσει, να μάθει την καταγωγή όλων των παρευρισκόμενων και να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Στην είσοδο την περίμεναν κορίτσια από τα μικρά χορευτική τμήματα, προσφέροντάς της μία ανθοδέσμη, και μέλη του μεγάλου χορευτικού τμήματος της προσέφεραν «τσίπουρο» για το καλώς όρισες.

Κατά το καλωσόρισμά του, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κ. Γιάννης Πηλαλίδης, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, απηύθυνε ευχαριστίες για την επίσκεψη και τόνισε: «Μου ζητήθηκε να γράψω κάτι και να μιλήσω για την κ. Μελίνα Ασλανίδου. Σκέφτηκα ότι το καλύτερο που μπορούσα να κάνω, είναι να αφήσω τις φιλολογίες και να μιλήσω για αυτό που βλέπουμε από την καλλιτέχνη, αυτό που εισπράττουμε. Για να έχει φτάσει τόσο ψηλά, αποδεικνύει ότι μιλάει στις ψυχές πολλών ανθρώπων με τη φωνή της και τα τραγούδια της. Αλλά σε εμάς τους ποντιακής καταγωγής, υπάρχει ακόμα ένας λόγος που την καταξιώνει. Είναι η ίδια της η χαρά, αυτό που βγάζει η ψυχή της και όπου σταθεί και όπου βρεθεί τονίζει με υπερηφάνεια την καταγωγή της. Είναι η δικιά μας η Μελίνα. Είναι ένας άνθρωπος από αυτούς που μας πηγαίνουν ακόμα ψηλότερα».

Με την σειρά της, η κ. Ασλανίδου ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους για την υπέροχη φιλοξενία και την αγάπη τους, επισημαίνοντας την ανάγκη του να υπάρχουμε ως άνθρωποι και συνεχιστές της καθ΄ ημάς Ανατολής. Μίλησε για τους δικούς της προγόνους και για την δράση της μέσα στα ποντιακά δρώμενα, καθώς και για την προσφορά του ποντιακού Ελληνισμού στον πολιτισμό μας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, ευχαρίστησε την Ποντιακή Εστία για την πρόσκληση και την οργάνωση της βραδιάς και την κ. Ασλανίδου για την παρουσία της στη Μελβούρνη.

Κλείνοντας, η πρόεδρος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων κ. Συμέλα Σταματοπούλου καλωσόρισε τη δημοφιλή τραγουδίστρια και της ευχήθηκε καλή επιτυχία σε ό,τι κάνει από εδώ και πέρα.

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ποντιακής Εστίας και της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, κ. Παρθένα Τσομπανοπούλου, με την σειρά της δώρισε κάποια αναμνηστικά δώρα και δήλωσε την εκτίμηση και τον σεβασμό της στο πρόσωπο της κ. Ασλανίδου.

Ασφαλώς, η όμορφη αυτή εκδήλωση έκλεισε με ποντιακή μουσική από παιδιά του Συλλόγου και καλλιτέχνες της πόλης: Τους Γιάννη Καράδη, Κώστα Παταρίδη και Δημήτρη Τσομπανόπουλο στο τραγούδι και τους Στέφανο Λεβογιάννη, Κώστα Κωστίδη στην ποντιακή λύρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ποντιακής Εστίας απευθύνει ευχαριστίες από καρδιάς στις κυρίες της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας για την οργάνωση, την προετοιμασία και το πανέμορφο ταξίδι γευσιγνωσίας στην ποντιακή κουζίνα, καθώς επίσης στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για τη συμμετοχή τους στην πανέμορφη αυτή βραδιά. Κλείνει δε με την ποντιακή ευχή «ΑΜΟΝ ΑΤΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΧΙΛΙΑ  (ΟΠΩΣ  ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΛΛΑ ΧΙΛΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΝ)».

 

πηγη VEMA 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....