Μελβούρνη: Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού και Εθνομαρτύρων της 9ης Ιουλίου 1821

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος π. Νικόλαος Γεωργίου και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Εισοδίων της Θεοτόκου North Balwyn, και ο Πρόεδρος κ. Θήο Θεοφάνους και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, θα τελέσουν Εθνικό Μνημόσυνο εις μνήμην του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού, των Επισκόπων Πάφου Χρυσάνθου, Κιτίου Μελετίου και Κερύνειας Λαυρεντίου, και των κληρικών και λαϊκών που απαγχονίστηκαν από τους Οθωμανούς στις 9 Ιουλίου 1821 στη μεγαλόνησο.

Το Μνημόσυνο θα τελεστεί την Κυριακή, 10 Ιουλίου (8 – 11.30 π.μ.), στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (3 Macedon Avenue, North Balwyn), προεστώτος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σωζοπόλεως κ. Κυριακού και παρουσία της Ύπατης Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, κ. Μάρθας Μαυρομμάτη, πολιτικών και εθνικοτοπικών αρχών, προέδρων και αντιπροσώπων Κυπριακών και Ελλαδικών Οργανισμών και άλλων επισήμων.

Θα συμμετέχουν με σημαίες και λάβαρα τα σχολεία Oakleigh Grammar, Ελληνικό Σχολείο «Ζήνων», Ακαδημία Χορού «Πήγασος» και Σχολή Χορού «Παράδοση».

«Η 9η Ιουλίου 1821 αποτελεί σταθμό στην ιστορία της Κύπρου και αναδεικνύει το μερτικό και το τίμημά της στον αγώνα του Έθνους κατά του Οθωμανικού ζυγού», σημειώνουν οι οργανωτές του μνημόσυνου και καλούν τους πιστούς να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη των Εθνομαρτύρων της ημέρας αυτή.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....