Μελβούρνη: Ολοκλήρωση χριστουγεννιάτικων εορτών του Ελληνικού Σχολείου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»

Με μια εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη γιορτή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για το τέλος της σχολικής χρονιάς στο Ελληνικό Σχολείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» (Aetolian College).

Το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, η Σχολική Μονάδα Αγίου Νικολάου, στο Yarraville της Μελβούρνης, διοργάνωσε την καθιερωμένη σχολική εκδήλωση, γιορτάζοντας την ολοκλήρωση της εφετινής σχολικής χρονιάς.

Η γιορτή πλούσια σε ευχές, τραγούδια, ποιήματα, χορό και θεατρικά δρώμενα, εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους. Οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, το οποίο το είχαν δουλέψει καθ’ όλη τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι μαθητές της τρίτης, τετάρτης και πέμπτης τάξης του Δημοτικού με έναν παραδοσιακό χορό από την Καππαδοκία, τον οποίο στα παλιά τα χρόνια ο κόσμος συνήθιζε να τον χορεύει τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων. Ακολούθησαν τραγούδια χριστουγεννιάτικα και κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Οι μαθητές έστειλαν στους παραβρισκόμενους τις δικές τους ευχές για το 2024 και μοίρασαν διάφορα «κεράσματα» για το καλό.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που όλοι οι μαθητές του Δημοτικού έψαλλαν το Τροπάριο της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού.

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν μαθητικά βραβεία, ενώ δύο μαθητές έλαβαν υποτροφία από την κ. Ελένη Attard, η οποία κάθε χρόνο δίνει ένα χρηματικό ποσό σε δύο μαθητές στη μνήμη της αείμνηστης μητέρας της, Μαρίας.

Τόσο ο Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίου Νικολάου, π. Αλέξανδρος Κόρλος, όσο και η Συντονίστρια του Ελληνικού Σχολείου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», κ. Νατάσα Σπανού, παρευρέθηκαν στην τόσο ξεχωριστή γιορτή και ενθουσιάστηκαν από τις παρουσιάσεις των μαθητών.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....