Μετακατασκηνωτική εκδρομή των Κυριών που συμμετείχαν στο Τριήμερο Κυριών της «Φιλοξενίας Δοβρά 2022»

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η μετακατασκηνωτική εκδρομή των Κυριών που συμμετείχαν στο Τριήμερο Κυριών του προγράμματος «Φιλοξενία Δοβρά 2022», το οποίο πραγματοποιήθηκε το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

 

 

Με την ευλογία του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και μετά της συνοδείας του πνευματικού υπευθύνου του Τριημέρου Κυριών π. Νικολάου Παπαθεοδώρου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν δύο ξεχωριστούς τόπους που είχαν άμεση σχέση με το θέμα του φετινού προγράμματος “Γη της Μικρασίας…Γη Ελληνική”.

 

 

Πρώτος προορισμός ήταν η Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας στην Καστοριά, όπου ασκήτευσε επί 47 έτη μία σύγχρονη Αγία, η Οσία Σοφία της Κλεισούρας, η πρόσφυγας από την Τρίπολη της Τραπεζούντας.

 

 

Δεύτερος προορισμός του προσκυνήματος ήταν το χωριό Εμπόριο της Εορδαίας με Πολιούχο τον Άγιο Μηνά και με δεσμούς καταγωγής από τη Μικρά Ασία αλλά και την Κωνσταντινούπολη, καθώς την περίοδο της ανταλλαγής των πληθυσμών 1923-24, 62 οικογένειες Ελλήνων προσφύγων της Μικράς Ασίας είχαν εγκατασταθεί στον τόπο αυτό, μεταφέροντας εικόνες και εκκλησιαστικά κειμήλια από τις προγονικές εστίες των αλησμόνητων πατρίδων.

 

 

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στην Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας, Οσιωτάτη Ευφραιμία Μοναχή και στον Αρχιμανδρίτη π. Ναθαναήλ Φίλιο, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Εμπορίου για τη φιλοξενία τους, στην κ. Χάρις Δημητρακούδη θεολόγο – παιδαγωγό, που συμμετείχε τόσο στο Τριήμερο όσο και στην μετακατασκηνωτική εκδρομή και σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση αυτού του προσκυνήματος.

 

EkdromhTrihmerouKyriwn2022 2

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....