Μεθέορτος Εσπερινός Εισοδίων της Θεοτόκου και λιτάνευση Ιεράς Εικόνας Παναγίας Ελεούσης στο Ηράκλειο Αττικής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηρακλείου Αττικής. Το εσπέρας της εορτής, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση των Ιερών Εικόνων των Εισοδίων της Θεοτόκου και της Παναγίας της Ελεούσης, προερχομένης από το Αϊβαλί της Μ. Ασίας, στους δρόμους του Ηρακλείου.

Η λιτανευτική πομπή πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της φιλαρμονικής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τη συνοδεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, της Αντιπεριφερειάρχου Βορείου Τομέα Αττικής κ. Λουκίας Κεφαλογιάννη, μελών του Δ.Σ. του Δήμου Ηρακλείου, εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων και φορέων της πόλεως, του Συνδέσμου Κρητών Ηρακλείου Αττικής, του 2ου, 7ου και του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου και των Εκπαιδευτηρίων Μάνεση.

Μετά το πέρας της πομπής ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τους κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στις εορταστικές ακολουθίες προς τιμήν της Παναγίας μας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η Παναγία είναι η γέφυρα που ενώνει τον ουρανό με τη Γη, είναι το πρόσωπο στο οποίο εναποθέτουμε τις ελπίδες μας, τις αγωνίες μας, όλη μας την ύπαρξη και ζητάμε να μας σκεπάζει, να μας δίνει δύναμη για να συνεχίζουμε την πορεία μας».

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ελεούσης θα παραμείνει προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου έως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....