Μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση Ιεράς Εικόνας Αγίου Ευσταθίου στη Ν. Ιωνία

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και τη δέουσα λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας της εορτής, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ευσταθίου στους δρόμους της Νέας Ιωνίας, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία της Δημάρχου της Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινας Θωμαΐδου, αντιδημάρχων, μελών του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, μελών προσφυγικών σωματείων και πλήθους πιστών.

Μετά το πέρας της πομπής, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τους παρισταμένους κληρικούς και τον πιστό λαό, ευχόμενος προς όλους πλούσια της χάρη και την ευλογία του Θεού, δια πρεσβειών του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....