Μήνυμα από μαθητές των Αμπελοκήπων για την οπαδική βία

Το δικό τους μήνυμα με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Άλκη, έστειλαν μαθητές και μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη.
Με πρωτοβουλία των ιδίων αλλά και των εκπαιδευτικών, τα παιδιά σχημάτισαν με τις τσάντες τους τη φράση «Ποτέ ξανά!» σε μια προσπάθεια να αποδωθεί φόρος τιμής στον αδικοχαμένο Άλκη.
Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, συγχαίροντας του μαθητές γι αυτή τους την ενέργεια, απέστειλε την παρακάτω επιστολή:
Σας συγχαίρουμε θερμά για την πολύ όμορφη ενέργεια σας να δείξετε την ευαισθησία σας και να καταδικάσετε την πράξη της δολοφονίας του άτυχου νέου Άλκη, σχηματίζοντας (οι μαθήτριες και οι μαθητές) με τις σχολικές τσάντες τους το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!
Ο Δήμος μας καταδίκασε την συγκεκριμένη πράξη και καταδικάζει σταθερά τις έκνομες ενέργειες οπαδικής βίας αλλά και κάθε πράξη βίας οποιασδήποτε μορφής (λεκτική, σωματική κλπ) από οποιουδήποτε και από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Ο διάλογος, η συνεργασία, η αλληλοκατανόηση, η συναίνεση, ο σεβασμός στη προσωπικότητα και τα δικαιώματα του άλλου και ιδιαίτερα του υψίστου αγαθού που είναι η ανθρώπινη ζωή, πρέπει να είναι και να γίνονται απολύτως σεβαστά. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!
Με εκτίμηση
Λάζαρος Κυρίζογλου
Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Α’ Αντιπρόεδρος Κεντρικής Ένωσης
Δήμων Ελλάδος

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....