Μήνυμα συμπαράστασης της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων προς τους Έλληνες

Την ειλικρινή συμπαράστασή της προς όλους τους Έλληνες που διαβιούν στην Ουκρανία και τις τελευταίες ώρες βιώνουν συνθήκες τρόμου, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας, εκφράζει η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν η Πρόεδρος κ. Συμέλα Σταματοπούλου και η γραμματέας κ. Μαίρη Κολεσίδου:

Μήνυμα συμπαράστασης της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων προς τους αδελφούς Πόντιους της φιλόκαλης Ουκρανίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων με βεβαρημένη την καρδιά και με αισθήματα αδελφοσύνης προς τους Έλληνες της Ουκρανίας, εκφράζει απερίφραστα την ειλικρινή και δεδηλωμένη συμπαράσταση της προς όλους τους Έλληνες, οι οποίοι διαβιούν κάτω από συνθήκες τρόμου και φόβου.

Η Ουκρανία, χώρα φιλελληνική, δέχτηκε στις αγκάλες της χιλιάδες Έλληνες Πόντιους ξεριζωμένους από τους Κεμαλιστές. Εκεί πρωτοστάτησαν οι ιδρυτές της Φιλικής Εταιρίας και όπως όλοι καλά γνωρίζουμε, από εκεί άναψε η δάδα της Επανάστασης του 1821.

Επικαλούμαι ταπεινά και εκ βάθους καρδιάς την κραταιά συμπαράσταση όλων των Ευρωπαϊκών χωρών να επικουρήσουν στην εύρεση δικαίας λύσης σ’ αυτό το φλέγων ζήτημα προκειμένου να αποφευχθεί η  μοιραία σύρραξης μεταξύ Ευρωπαίων και Ρωσίας. Ένας πόλεμος στην σημερινή εποχή είναι επικίνδυνος και καταστρεπτικός. Επιφέρει μέγιστες και ανυπολόγιστες καταστροφές κλιματολογικές, γεωπονικές, οικολογικές και οικονομικές, απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και επί πλέον την κατά συρροή νέων επιδημιών.

Εκ μέρους της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων,

Η Πρόεδρος

Συμέλα Σταματοπούλου

Η Γραμματέας

Μαίρη Κολεσίδου

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....