Μητρόπολη Άκκρας: Ημερίδα κληρικών με θέμα: «Ενίσχυση Τοπικών Ευχαριστιακών Κοινοτήτων».

Την Δευτέρα 15η Απριλίου 2024, στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Άκκρας, με την παρουσία των Σεβασμ. Μητροπολιτών Κωνσταντίας κ. Βασιλείου (Εκκλησία της Κύπρου) και Άκκρας κ. Δανιήλ, της Ελλογιμ. κας Δήμητρας Κούκουρα, Αναπλ. Καθηγήτριας του Τμήματος Θεολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα: «Ενίσχυση Τοπικών Ευχαριστιακών Κοινοτήτων», στην οποία συμμετείχαν οι Κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης Άκκρας.
Σκοπός της ημερίδας ήταν να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει τους κληρικούς και, κατ’ επέκταση, τα λαϊκά στελέχη των Ενοριακών Κοινοτήτων στην Γκάνα, για τους τρόπους ανάπτυξης και ενίσχυσης της Ευχαριστιακής προοπτικής στις Ενορίες τους.
Ομιλητής και εισηγητής της Ημερίδας, ο Ελλογιμ. Καθηγητής κ. Nathan Hoppe.
Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως εξής:
Συνεδρία Α: «Το όραμα για ζωντανές τοπικές ευχαριστιακές κοινότητες στην Ορθόδοξη Εκκλησία».
Συνεδρία Β: «Χριστιανική συγκρότηση, διαχείριση και λήψη αποφάσεων σε μια τοπική ευχαριστιακή κοινότητα».
Συνεδρία Γ: «Ευαγγελισμός, Φιλανθρωπία και Πολιτιστική Ενσάρκωση σε μια τοπική ευχαριστιακή κοινότητα».
Συνεδρία Δ: «Πρακτική εφαρμογή και ολοκλήρωση».
Κατά την διάρκεια της Ημερίδας, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Άκκρας κ. Δανιήλ, καλωσόρισε και παρουσίασε στους Κληρικούς τον Πανιερ. Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασίλειο και την Ελλογιμ. Καθηγήτρια κ. Δήμητρα Κούκουρα στην Γκάνα, με αφορμή την συμμετοχή τους στο «Forth Global Gathering of the Global Christian Forum» που διοργανώνεται στην Γκάνα, από τις 16 έως 19 Απριλίου 2024. Οι προσκεκλημένοι ομίλησαν προς τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα για τις εμπειρίες τους από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή και τις συμμετοχές τους στους Διαχριστιανικούς διαλόγους ανά τον κόσμο.
Ο Ελλογιμ. Κ. Nathan Hoppe είναι ο συγγραφέας ενός νέου βιβλίου με τίτλο «Fostering Local Eucharistic Communities», που βασίζεται στα χρόνια υπηρεσίας του στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και στην ακαδημαϊκή του έρευνα στο Σεμινάριο του Αγίου Βλαδιμήρου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κολομβία της Νότιας Αμερικής, όπου η μητέρα του συνεχίζει να υπηρετεί ως ιεραπόστολος. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου από το Wheaton College και το Holy Cross της Ελληνικής Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής, πτυχιούχος και Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Βλαδίμηρου. Υπηρετεί ως ιεραπόστολος στην Αλβανία υπό τη καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου για περισσότερα από 25 χρόνια.
Μαζί με τη σύζυγό του Gabriela, διευθύνουν το «Κεντρικό Παιδικό Γραφείο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας με προσωπικό 15 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. Το Γραφείο επικεντρώνεται στην ενίσχυση και διευκόλυνση της ζωής των Τοπικών Ευχαριστιακών Κοινοτήτων μέσω της διακονίας των παιδιών και των οικογενειών τους. Ο κ. Hope είναι Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο «Logos» στο Τμήμα Θεολογίας και Πολιτισμού και εκπροσωπεί την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας σε διάφορους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων διαλόγων με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, την Lutheran World Federation και την παγκόσμια Αγγλικανική Κοινωνία.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....