Μητρόπολη Δημητριάδος : «Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ» – Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Δύο χρόνια μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού, του εγκλεισμού και της απαγόρευσης των εκδηλώσεων ανοιχτού τύπου, το Γραφείο Νεότητας της Τοπικής μας Εκκλησίας επαναφέρει τον καθιερωμένο θεσμό των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, διοργανώνοντας για φέτος μια μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Κεντρική ιδέα αποτέλεσε η οργάνωση και υλοποίηση διαδραστικών εργαστηρίων που θα συμμετέχουν τα παιδιά με τους γονείς τους ή με τους κατηχητές τους. Η πλατφόρμα εργαστηρίων που έχει οργανωθεί έχει τίτλο «Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ» ενώ η φετινή πρωτοβουλία του Γραφείου Νεότητας έχει ως σκοπό να προσφέρει σε όλα τα μέλη των Ενοριακών Κατηχητικών Ομάδων μία ευκαιρία να αποκτήσουν γνώση βιωματικά όλης της ιστορίας της Γεννήσεως του Χριστού μας αλλά και των επιμέρους στοιχείων του τότε χωροχρόνου.  Κάθε εργαστήριο θα αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας της Γεννήσεως του Θείου Βρέφους, ενώ οι δράσεις τους θα βασίζονται σε κύριες παιδαγωγικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε νηπιακές και σχολικές ηλικίες και περιλαμβάνουν: «παραγωγή γραπτού λόγου», «κατασκευές – χειροτεχνίες», «πολυαισθητηριακό παιχνίδι – messy play», «ζαχαροπλαστική», «αναμνηστικές φωτογραφίες», «παιδικό κινηματογράφο» και «θεατρικό παιχνίδι- face painting».

Η εκδήλωση θα χωριστεί σε τρία μέρη: το πρώτο θα περιλαμβάνει την υποδοχή των κατηχητικών ομάδων κάθε ενορίας και, στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί το κυκλικό πέρασμα όλων των παιδιών με τους κατηχητές ή τους γονείς τους από τα 7 εργαστήρια της πλατφόρμας στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φουαγιέ. Τα εργαστήρια θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό για μία ώρα ενώ η διάρκεια κάθε εργαστηρίου θα κυμαίνεται στα 5-10 λεπτά. Σύντομα, τα μέλη του Γραφείου Νεότητας που ανέλαβαν την οργάνωση της εκδήλωσης θα αποκαλύψουν τα 7 συναρπαστικά εργαστήρια των «Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ».

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τα μέλη των Κατηχητικών Σχολείων θα απολαύσουν μισή ώρα δημιουργικής απασχόλησης με πολλές εκπλήξεις και δράσεις ψυχαγωγίας, βασισμένες σε μουσικοκινητικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Τέλος, η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την καταληκτήρια ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου, την κλήρωση δώρων για τα παιδιά και μια μικρή κεφάτη συναυλία, γεμάτη μουσική, κάλαντα και χορό!

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....