Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου: Το πρόγραμμα των Ακολουθιών

Δείτε παρακάτω το Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού του έτους 2023.

 

 

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 16. ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

10:30 – Εναρκτήριος Αναστάσιμος Ακολουθία εις τον Ιερόν Ναόν Κυρίας των Αγγέλων της πόλεως Ρεθύμνης.

10:45 – Πανηγυρική Λιτανεία της Αναστάσεως δια των οδών Αραμπατζόγλου, Παλαιολόγου και Αρκαδίου έως τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, όπου θα τελεσθεί ο Εσπερινός της Αγάπης, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου. Μετά το πέρας του  Εσπερινού θα ακολουθήσει η ευλόγησις των πασχαλινών ωών εις το Μητροπολιτικόν Μέγαρον και η διανομή τους εις τους πιστούς.

 

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 17. ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ

7:00 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις το Ιερόν Ναόν Αγίου Παντελεήμονος του Επισκοπείου.

 

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 18. ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ. ΑΓΙΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ

7:00 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις την Ιεράν Μονήν Αγίου Ραφαήλ Σπηλίου Ρεθύμνης.

 

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 19. ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ

7:00 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις το Ιερόν Παρεκκλήσιον του Αγίου Αποστόλου Τίτου του Επισκοπείου.

 

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 20. ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ

19:00 – Μέγας Εσπερινός. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Ναόν Ζωοδόχου Πηγής Αμνάτου.

 

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 21. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ. ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

7:00 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Ναόν Παναγίας Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων.

 

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 22. ΣΑΒΒΑΤΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ. ΑΓΙΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΑΡΘΕΝΩΝ

7:00 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Πέντε Παρθένων Αργυρουπόλεως Ρεθύμνης.

19:00 – Μέγας Εσπερινός. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα χοροστατήσει εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας πόλεως Ρεθύμνης.

 

ΑΠΡΙΛΙΟΥ 23. ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ. ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ

7:00 – Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος θα ιερουργήσει εις την Ιεράν Πατριαρχικήν και Σταυροπηγιακήν Μονήν Αγίου Γεωργίου Αρσανίου.

Ρέθυμνον, Άγιον Πάσχα 2023

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....