Μητρόπολη Σπάρτης: Εκδημία Πρωτ. Κωνσταντίνου Γιατράκου

Πλήρης ημερών, σε ηλικία 96 ετών, απεβίωσε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 ο συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πρωτ. Κωνσταντίνος Γιατράκος.

Η Εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου, στον Ενοριακό Ι.Ν. Υπαπαντής του Κυρίου Γεωργιτσίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στον επικήδειο λόγο του επισήμανε τη βαθιά πίστη του εκλιπόντα στον Θεό, την πνευματικότητα και τη σεμνότητά του, ενώ εκθείασε την χριστιανική οικογένεια που δημιούργησε με την Πρεσβυτέρα του.

Επικήδειους εκφώνησαν στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γεωργιτσίου, κ. Νικόλαος Γιάνναρης, και η εγγονή του, κα Αικατερίνη Στ. Γιατράκου.

Ο αοίδιμος π. Κωνσταντίνος Γιατράκος, του Αριστοφάνη και της Κωνσταντίνας, γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου 1927 στην Αλευρού. Ενυμφεύθηκε το 1954 με την Αγγελική Αντωνοπούλου, με την οποία απέκτησαν τέσσερις υιούς, τον αείμνηστο Θεοφάνη, τον Παντελή, τον Σταύρο και τον Διονύσιο. Ήταν απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Κορίνθου. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 12 Οκτωβρίου 1954 στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης και πρεσβύτερος στις 12 Δεκεμβρίου 1954 στον ίδιο Ναό, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κυρό Διονύσιο Δάφνο.  Από την 1η Ιανουαρίου 1955 έως τις 11 Δεκεμβρίου 1997, όπου και συνταξιοδοτήθηκε, διακόνησε με σεμνότητα και ευσυνειδησία την Ενορία Γεωργίτσίου. Ήταν Πνευματικός από το 1957. Στις 18 Φεβρουαρίου 1960, ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Κυπριανός Πουλάκος του απένειμε το οφίκκιο του Οικονόμου. Στις 29 Αυγούστου 2005 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος του απένειμε το οφίκκιο του Πρωτοπρεσβύτερου,  ως αναγνώριση της προσφοράς του στην τοπική Εκκλησία.

Ο Αναστάς Κύριος της ζωής και του θανάτου, ας αναπαύσει την ψυχή του και ας τον κατατάξει μεταξύ των δικαίων.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....