Μητρόπολη Θεσσαλονίκης: Πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ναός Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά

Με αισθήματα πνευματικής χαράς, η τοπική , αποστολική Εκκλησία της αγιοτόκου Θεσσαλονίκης προτίθεται να τιμήσει και εφέτος τον συμπολιούχο , άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, πανηγυρικώς εορτάζοντας την μνήμη του στον επ΄ ονόματι του Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, όπου και πρόκειται να πραγματοποιηθούν λατρευτικές εκδηλώσεις σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Τετάρτη, 27η Μαρτίου, 6:00 μ.μ.: Έναρξη εορταστικών Εκδηλώσεων ακολουθιών και δραστηριοτήτων για την Εορτή του συμπολιούχου – ο Εσπερινός μετά της Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων, υπό του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου και εν συνεχεία η έξοδος της Λάρνακας των ιερών Λειψάνων του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά εκ του ιερού Παρεκκλησίου αυτού.
  • Σάββατο, 30η Μαρτίου, 6.30 μ.μ.:

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου, με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και του Παναγιωτάτου , Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου.

  • Κυριακὴ, 31η Μαρτίου, 7.00-11.00 π.μ.:

Όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, με την συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου και του Παναγιωτάτου  Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου. Στη συνέχεια, η λιτάνευση του Σκηνώματος του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, με συμμετοχή των αρχών, του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Τέλος, το απόγευμα της Δευτέρας, 1ης Απριλίου, στις 6:30 μ.μ., θα τελεσθεί η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου, θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση προς τον συμπολιούχο μας και οι εορταστικές Εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την επιστροφή του ιερού Λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στο Παρεκκλήσιο, όπου φυλάσσεται καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους.

Όλες τις παραπάνω ημέρες θα τελούνται οι καθημερινές Ιερές Ακολουθίες, ενώ ο Ναός θα παραμένει ανοικτός προς διευκόλυνση των φιλαγίων προσκυνητών, από τις 7:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ..

Σας προσκαλούμε όλους, να μετάσχετε στις εκδηλώσεις της τοπικής Εκκλησίας

 

 

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....