Μητρόπολη Θηβών : Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος παρέστη στην εκδήλωση απονομής του τίτλου του Επιτίμου Καθηγητού στον κ. Βλάσιο Φειδά, ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκφράζοντας το σεβασμό του και την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του ελλογιμωτάτου κ. Καθηγητού. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, καθώς και πολλών Αρχιερέων. Μετά την απονομή ο κ. Βλάσιος Φειδάς πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο: «Η σύγχρονη οικουμενική προοπτική της πολυεθνικής ορθοδόξου Διασποράς».

Το πρωί της Πέμπτης 14 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος και στη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Κορωνείας.

 

Ο Οικουμενικος Πατριαρχης Βαρθολομαιος παρεστη σημερα στην πανηγυρικη τελετη του Πανεπιστημιου Αθηνων κατα την οποια βραβευτηκε για την πολυετη υπηρεσια του , ο καθηγητης της Θεολογικης Σχολης Βλασης Φειδας..Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος, ο Γ.Γ του Υπ.Παιδειας Οδυσσεας Ζωρας ,ο Μητροπ. Γουινεας Γεωργιος εκπροσωπος του Πατριαρχη Αλεξανδρειας , εκπροσωπος του Αρχιεπισκοπου Αμερικης,Μητροπολιτες της Ελλαδικης Εκκλησιας καθως και οι καθηγητες του Πανεπιστημιου Αθηνων και της Θεολογικης Σχολης , η Τόνια Μοροπούλου απο το Εθνικο Μετσοβιο Πολυτεχνειο και αλλοι πολλοι συγγενεις και φιλοι του Βλ.Φειδα–ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ)

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....