Μητρόπολη Θηβών : Υιικές ευχές στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο

Η 7η Φεβρουαρίου ημέρα εορτής και πανηγύρεως για τη Βοιωτική Εκκλησία, που τιμά τον αναμορφωτή του μοναχισμού στον ελλαδικό χώρο τον 10ο αιώνα, Όσιο Λουκά τον εν τω Στειρίῳ όρει ασκήσαντα, συμπίπτει κατά θεία πρόνοια με μια ημέρα χαράς τόσο για την Τοπική μας Εκκλησία όσο και για την Εκκλησία της Ελλάδος.

7 Φεβρουαρίου 2008:  1055η Επέτειος της Κοιμήσεως του Οσίου Λουκά κι ο πρωτεργάτης της επιστροφής και κομιστής του ιερού του σκηνώματος από τη Βενετία – όπου ευρίσκετο για 500 και πλέον χρόνια – στο Μοναστήρι του το Δεκέμβριο του 1986, εκλέγεται στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο των Αθηνών. Γι΄ αυτό αμέσως μετά την εκλογή του επιστρέφει πίσω στο Βασιλομονάστηρο του Οσίου Λουκά για να αποδώσει τις θερμές ευχαριστίες του στον Άγιο της καρδιάς του και να πάρει την ευλογία Του για τη νέα του διακονία.

Από τότε η ημέρα της 7η Φεβρουαρίου αποτελεί διπλό ορόσημο για τη Βοιωτική Εκκλησία, στην οποία άφησε μεγάλη κληρονομιά. Τα μοναστήρια της Βοιωτίας φέρουν την σφραγίδα της δικής του αγωνίας, φροντίδας και μέριμνας. Ενώ, το πλήρες δίκτυο κοινωνικών δομών, υπηρεσιών και ευαγών ιδρυμάτων για την ανακούφιση του πάσχοντος πλησίον, αποδεικνύει το κοινωνικοπρονοϊακό έργο που μας άφησε παρακαταθήκη για να το συνεχίσουμε.

Σήμερα αποτελεί ευχής έργο και ευδοκία Θεού το γεγονός ότι στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο και στο πηδάλιο της Ελλαδικής  Εκκλησίας ευρίσκεται ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος, που με τη σοφία και πλούσια εμπειρία Του το κατευθύνεται στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς μας.

Νέες πρωτοφανείς προκλήσεις, όπως αυτές που προκύπτουν από την ήδη σοβούσα πανδημία του κορωνοϊού δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον, στο οποίο απαιτείται η δική Του σύνεση, εμπειρία, νηφαλιότητα και ευελιξία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και ασφαλή επίλυση των προβλημάτων.

Γι’ αυτό όλοι μας στη Βοιωτία, Επίσκοπος, κλήρος και λαός ενώνουμε τις προσευχές μας προς τον Παντοδύναμο και Πανάγαθο Θεό, ώστε δια των πρεσβειών του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Λουκά, να χαρίζει στον Μακαριώτατο πολλά ακόμη χρόνια, υγεία ψυχής και σώματος, δύναμη και υπομονή στην υψηλή και πολυεύθυνη διακονία Του.

Έτη πολλά Μακαριώτατε

Ο Όσιος και Θεοφόρος Λουκάς να είναι ταχύς βοηθός Σας και αντιλήπτορας

Υιικώς ασπαζόμεθα τη δεξιά Σας 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....