Μητρόπολη Τρίκκης: Τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του π. Βασιλέιου Νάκου

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 το μεσημέρι εξεδήμησε προς Κύριον, μετά από σύντομη ασθένεια, ο π. Βασίλειος Νάκος, εφημέριος Ιερού Ναού Γενεθλίου της Θεοτόκου Βαλκάνου Τρικάλων, σε ηλικία 77 ετών.

Ο μακαριστός π. Βασίλειος καταγόταν από το Βαλκάνο Τρικάλων. Χειροτονήθηκε Διάκονος την 30ή Μαΐου 1984 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης και Πρεσβύτερος την 31η Μαΐου 1984 στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος Μεγάρχης από τον τότε Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κυρό Αλέξιο.

Έκτοτε από 1 Ιουνίου 1983 έως την κοίμησή του διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο του Ιερού Ναού Γενεθλίου της Θεοτόκου Βαλκάνου, εξυπηρετώντας παραλλήλως και διπλανά χωρία όταν κρινόταν απαραίτητο.

Ήταν απόφοιτος του Μέσου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Καρδίτσης.

Η τοπική Εκκλησία διά του Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου, αμείβουσα τους κόπους και την εύορκο Διακονία αυτού, τον Χειροθέτησε σε Οικονόμο το 2007 και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος σε Σταυροφόρο Οικονόμο το 2017 και Πρωτοπρεσβύτερο το 2020. Επίσης το ίδιο έτος ο κ. Χρυσόστομος τον Χειροθέτησε και σε Πνευματικό.

Όλα αυτά τα χρόνια με την καλοσύνη, την πραότητα και το ιερατικό του ήθος ενέπνεε τους ενορίτες του, αλλά και όλους όσους είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε. Με την πρεσβυτέρα του ευτύχισε να κάνει μια ευλογημένη οικογένεια και να χαρεί παιδιά και εγγόνια.

Η εξόδιος ακολουθία του τελέσθηκε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης.

 

Αιωνία του η μνήμη!

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....