Μητροπολίτης Δράμας: «Πορεύομαι προς τη Δράμα με μια ανεκτίμητη πνευματική κληρονομιά»

Αναδημοσίευση από τον πρωϊνό τύπο της Δράμας

 

ΤΗΝ Κυριακή 16 Οκτωβρίου πρόκειται να γίνει στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωρόθεου. Αποδεχόμενος την εκλογή του, ο νέος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος έκανε δήλωση στα μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενος στην εκλογή του και στη Μητρόπολη της Δράμας.

Στη δήλωσή του ο νέος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Παναγία την Εικοσιφοίνισσα αλλά και στον Άγιο Γεώργιο Καρσλίδη: [Δοξάζω το όνομα του Τριαδικού Θεού για τη σημερινή ημέρα της χειροτονίας. Ευχαριστώ τον Μακαριότατο και του Αγίους Αρχιερείς για το ότι με τίμησαν με την μία ψήφο τους γι’ αυτή την υπεύθυνη θέση της αναδείξεώς μου σε Επίσκοπο.

Πορεύομαι προς τη Δράμα με μια ανεκτίμητη πνευματική κληρονομιά. Η Παναγία της Εικοσιφοίνισσας σκεπάζει όλο τον τόπο με την οποία συνδέεται η ευλάβεια του λαού μας με ένα απαράμιλλο τρόπο.

Η Χάρις του Οσίου Γεωργίου του Καρσλίδη, του Αγίου του 20ου αιώνα σκεπάζει όλο τον κόσμο και μας δείχνει τα όρια της ασκήσεώς μας, αλλά και τα πολλά χαρίσματα που προσφέρει ο Θεός στους ανθρώπους.

Επειδή το έργο είναι δύσκολο και χρειάζεται την προσπάθεια όλων μας θα ήθελα να παρακαλώ το πλήρωμα της Εκκλησίας της Δράμας, κλήρο και λαό, να συστρατευθούν στον αγώνα τον πνευματικό, να είμαστε ενωμένοι, χαριτωμένοι και να πράξουμε καλά έργα. Αυτά τα καλά έργα τα οποία με τη χάρη του Θεού γίνονται προς Δόξα θεού και ο θεός μετά μας επιβραβεύει με τη Χάρη Του.]

Ο νέος Μητροπολίτης Δράμας

Ο Θεοφιλέστατος Αρχιμανδρίτης κ. Δωρόθεος (κατά κόσμον Βασίλειος) Πάπαρης, έχει γεννηθεί στην Καβάλα το 1957. Σπούδασε φιλολογία και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Για επτά έτη υπηρέτησε ως φιλόλογος στη Γενική και την Εκκλησιαστική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και ως υποδιευθυντής στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το 1990 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1991 Πρεσβύτερος, λαβών το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Έκτοτε και μέχρι της εις Επίσκοπον εκλογής του υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου ως Πρωτοσύγκελλος, υπεύθυνος Νεότητος και Κατηχήσεως και Εφημερεύων Ιεροκήρυκας. Παραλλήλως οργάνωσε Κοινωνικά Φροντιστήρια και Κατασκηνώσεις Νέων. Είναι κτήτορας των Ιερών Ναών Παναγίας «Άξιόν Εστιν” Αξιουπόλεως και Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου.

Από τον Μάρτιο του 2019 υπηρέτησε ως Β΄ και ακολούθως ως Α΄ Γραμματεύς-Πρακτικογράφος στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο π. Δωρόθεος, είναι κληρικός της Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου. Βαθύτατα μορφωμένος και «καλλιεργημένος» κληρικός, με πλούσιο και ποικιλόμορφο εκκλησιαστικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο.

Η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωροθέου θα γίνει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....