Μητροπολίτης Κορίνθου : “Η κόλαση είναι παρούσα και βιώνεται πριν την ώρα της.”

Την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2022 και στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας λειτούργησε και κήρυξε τον Θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου  κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τους Εφημερίους του Ι. Ναού π. Ιωάννη Δελημπαλτά και π. Δημήτριο Στεργιόπουλο και τους Διακόνους π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Χρήστο Χίλια.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή δίδοντας έμφαση στο γεγονός ότι ένας νέος άνθρωπος ανησυχεί για το πως θα κερδίσει τον Παράδεισο, παρότι έχει όλη την ζωή μπροστά του ενώ συνήθως οι ανησυχίες αυτές είναι για μεγαλύτερους. Ο Χριστός ψυχολογώντας κατάλληλα τον νέο τον θέτει προ του διλήμματος να πουλήσει τα υπάρχοντά του και να τα δώσει στους φτωχούς ακολουθώντας Τον ή να κρατήσει τον ομολογουμένως μεγάλο πλούτο του. Όταν ο νέος αδυνατεί να αποχωριστεί τα υλικά κεκτημένα του οι Μαθητές του Χριστού, που άκουσαν τον διάλογο, αναρωτήθηκαν εύλογα, «τίς ἄρα δύναται σωθῆναι» (Ματθ. ιθ΄,25), αφού είτε μικρός είναι κάποιος είτε μεγάλος θα κάνει λάθη και σφάλματα. Ο Κύριος τους απάντησε «παρά ἀνθρώποις τοῦτο ἀδύνατόν ἐστι, παρά δέ Θεῷ πάντα δυνατά ἐστι» (Ματθ. ιθ΄,26). Για τους ανθρώπους είναι αδύνατο αλλά για τον Θεό όλα είναι δυνατά και όλες οι αμαρτίες συγχωρούνται με ειλικρινή μετάνοια. Αυτά που δεν μπορούν οι άνθρωποι να κάνουν τα μπορεί ο Θεός και όσοι πιστεύουν στον Θεό δείχνοντας Του εμπιστοσύνη θα σωθούν και θα λάβουν τον Παράδεισο.

Στις ημέρες μας συντελείται σάλος παγκοσμίως περί της δικαιοσύνης των νομοθεσιών, περί των αποφάσεων των ηγετών για την διακυβέρνηση των ανθρώπων και των Κρατών και περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η αποτυχία είναι παταγώδης και το σπουδαιότερο δεν οδηγεί τον άνθρωπο πουθενά. Αντίθετα η κόλαση είναι παρούσα και βιώνεται πριν την ώρα της. Βλέπετε όμως πόσο όμορφα, πόσο απλά, πόσο ανθρώπινα και πόσο αγαπητικά τα δίδαξε ο Χριστός και τα κατέγραψαν οι Άγιοι Απόστολοι και πόσο χαρακτηριστικό και σχετικό είναι το ρηθέν του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου «εἰ οὕτως ὁ Θεὸς ἠγάπησεν ἡμᾶς, καὶ ἡμεῖς ὀφείλομεν ἀλλήλους ἀγαπᾶν. Θεὸν οὐδεὶς πώποτε τεθέαται· ἐὰν ἀγαπῶμεν ἀλλήλους, ὁ Θεὸς ἐν ἡμῖν μένει καὶ ἡ ἀγάπη αὐτοῦ τετελειωμένη ἐστὶν ἐν ἡμῖν» (Α Ιω. δ΄,11-12). Να λοιπόν ο κανόνας της ζωής, να η σπουδαιότερη νομοθεσία, να το μεγαλύτερο Ευαγγέλιο, να το σπουδαιότερο νομοθετικό κεφάλαιο που μπορεί να διέπει τη ζωή των ανθρώπων όλης της γης και να τους φέρνει στον δρόμο τον ανθρώπινο, τον φυσιολογικό, τον θεολογικό, αυτόν που οδηγεί στον Παράδεισο.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο των Κωνσταντίνας – Έλλης Ψωμαδοπούλου, πενθεράς του κ. Χαράλαμπου Τετράδη, Αστυνομικού Διευθυντού Κορινθίας και Παναγούλας Ραβινίδου, Κατηχήτριας επί πολλά έτη στον αμπελώνα της Τοπικής μας Εκκλησίας. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας εξέφρασε συλλυπητήριες ευχές στους συγγενείς των κεκοιμημένων και ιδιαίτερα στον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας, αλλά και στην οικογένεια της αείμνηστης Παναγούλας, η οποία διηκόνησε επί πολλά έτη την Εκκλησία από την θέση της Κατηχήτριας, βοηθώντας τις ψυχές των νέων μας να συναντήσουν τον Χριστό και να απολαύσουν τον Παράδεισο.

Ο Θεός να τους αναπαύει!

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....