Μητροπολίτης Λήμνου : “Της συγγνώμης ευλογημένος καρπός είναι η αγάπη”

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα μέσα στην αναστάσιμη ατμόσφαιρα της Εκκλησίας τελέστηκε την Κυριακή του Πάσχα, 24/04/2022, ο εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος στη Μύρινα της Ιεράς Μητροπόλεως Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.
Σύσσωμος ο ιερός κλήρος του νησιού συμμετείχε προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της νήσου και των ευλαβών πιστών.
Το Ιερό Ευαγγέλιο αναγνώστηκε αντιπροσωπευτικά σε επτά γλώσσες (Ιταλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ρωσικά, Λατινικά, Αγγλικά Γερμανικά), διακήρυσσοντας το οικουμενικό μήνυμα της αγάπης, το οποίο αιώνες απευθύνει η Εκκλησία εις πάντα τα έθνη.
Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε το βαθύτερο και ουσιαστικό νόημα της ζωής του ανθρώπου, το οποίο εικονίζεται ως αγωνιστική προσπάθεια στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, που αρχισε με τον εσπερινό της Συγγνώμης, για να καταλήξει στον εσπερινό της Αγάπης.
Υπογράμμισε χαρακτηριστικά λέγοντας, ότι δεν υπάρχει σχέση που δεν καταλήγει στην αγάπη, όταν προηγείται η συγγνώμη. Και δεν φτάνει κανείς στην κοινωνία της αγάπης, αν προηγουμένως δεν έχει συναίσθηση και ταπείνωση. Της συγγνώμης ευλογημένος καρπός είναι η αγάπη.
Τέλος, αφού πραγματοποιήθηκε μια μικρή λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού, ευχαρίστησε όλους τους κληρικούς της νήσου για την από καρδίας πρόθυμη ανάλωσή τους σε ότι απαιτεί η διακονία μας, ιδιαιτέρως κατά τις αυξημένες πνευματικές ανάγκες των πιστών, κατά την αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, που καρποφόρα ολοκληρώθηκε.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....