Μητροπολίτης Μάνης: «Η ιστιοπλοΐα είναι ένα ωραίο άθλημα, ευγενές και συναρπαστικό».

Την Κυριακή 6/2/2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Λακωνίας, όπου έγινε η τελετή απονομής επάθλων στους νικητές του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος 2022 στις κατηγορίες Optimist και Ilca 4.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Γύθειο από τις 4-6 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας και τη συνδιοργάνωση από το Ναυτικό Όμιλο Λακωνίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Αν. Μάνης.

Ο Σεβ. προ της απονομής των επάθλων κατά την ομιλία του είπε τα εξής: «Ο Θεός, μας έδωσε την τρίτη ημέρα της Δημιουργίας την θάλασσα. «Καὶ εἶδεν ὁ Θεὸς ὅτι καλὸν» η θάλασσα. Και μείς οι άνθρωποι Τον δοξάζουμε για το υπέροχο αυτό δώρο και την χρησιμοποιούμε ποικιλότροπα. Όχι μόνον για ναυτικούς, εμπορικούς και άλλους ευεργετικούς και εθνικούς σκοπούς αλλά και για τροφή μας με τα διάφορα είδη ψαριών. Ακόμη η θάλασσα προσφέρει αθλητικούς και ψυχαγωγικούς στόχους. Έτσι και η ιστιοπλοΐα, δηλαδή η πλεύση με ιστιοφόρο, είναι ένα ωραίο άθλημα, ευγενές και συναρπαστικό. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σ’ όλα τα παιδιά, τους ιστιοπλόους αλλά και στους προπονητές και τους γονείς τους που αγάπησαν την θάλασσα, τα ίστια και τον άνεμο. Επαινώ ακόμη τους άξιους ιστιοπλόους για το θάρρος, την τόλμη και την αντοχή τους στο αγώνισμα αυτό. Εύχομαι ο Χριστός μας, που αγάπησε την θάλασσα, που περπάτησε πάνω στα κύματα, που την ηρέμησε με μια Του λέξη «σιώπα», να σας ευλογεί και να σας χαρίζει υγεία και κάθε πρόοδο στη ζωή σας».

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών του τόπου και των σωμάτων ασφαλείας.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....