Μητροπολίτης Νεαπόλεως : «Ας αποτελέσει η σημερινή Κυριακή την αφετηρία, για να ξεκινήσουμε ως «σταυρικοί» δρομείς τον αγώνα τον καλόν»

Ο Σεβασμιώτατος: «Ας αποτελέσει η σημερινή Κυριακή την αφετηρία, για να ξεκινήσουμε ως «σταυρικοί»  δρομείς τον αγώνα τον καλόν»

 

Την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, 19 Μαρτίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Συκεών.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η  λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού εντός του Ιερού Ναού και η τέλεση της αντίστοιχης ακολουθίας.

Με ένα μεγάλο ταξίδι παραλλήλισε ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του,  τη Μεγάλη Σαρακοστή. Ένα ταξίδι, το οποίο η Εκκλησία, με τις ακολουθίες της και την απορρέουσα δια αυτών χάρη, το γλυκαίνει.

«Ο Σταυρός του Χριστού δίνει νόημα στους δικούς μας σταυρούς, υπογράμμισε με έμφαση ο Σεβασμιώτατος. Ο Σταυρός του Χριστού νοηματοδοτεί τη ζωή μας.

Από το ύψος του Σταυρού αρχίζει να αχνοφαίνεται το γλυκό φως της Ανάστασης. Ένας περίεργος βασιλιάς επιτρέπει να προπορεύεται  της πορείας Του το σύμβολο της νίκης Του, ο Τίμιος Σταύρος Του. Ο Χριστός απεκδυόμενος κάθε δύναμη και εξουσία προτιμά τον επαίσχυντο σταυρικό θάνατο, για να σώσει το πλάσμα της αγάπης Του. Οι Άγιοι υπάκουαν σε ένα διαφορετικό αξιακό σύστημα: αλλάζω εγώ, για να αλλάξει ο κόσμος. Σταυρώνομαι  εγώ, για να αναστηθεί ο κόσμος. Ας αποτελέσει η σημερινή Κυριακή την αφετηρία, για να ξεκινήσουμε ως «σταυρικοί»  δρομείς τον αγώνα τον καλόν.»

Στο τέλος, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π.Στέφανος Βασιλείου ευχαρίστησε κε μέρους όλων το Σεβασμιώτατο για την ευλογητική παρουσία του στον Ιερό Ναό.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....