Μητροπολίτης Ρεθύμνης: “Δεν έχομε δικαίωμα στη λησμοσύνη, δεν έχομε δικαίωμα να ξεχνούμε”

Το απόγευμα της Κυριακής, 2ας Ιουλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στην Ενορία Αγίου Κωνσταντίνου του ομώνυμου χωριού του Δήμου Ρεθύμνης, όπου, στην πλατεία του χωριού, παρακολούθησε, μαζί με πλήθος ανθρώπων, την όμορφη εκδήλωση με τίτλο «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ», την οποία πραγματοποίησε, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεώς , η Ενορία Αγίου Κωνσταντίνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.

 

 Στην εκδήλωση αυτή ομίλησε, με εξαιρετικό λόγο, ο Ελλογιμ. κ. Αθανάσιος Μπιλιανός, καθηγητής, ερευνητής και συγγραφέας, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης και στη σχέση του Αγίου με τη Μεγαλόνησο Κρήτη.

 

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, η κ. Μαρινέλλα Βλαχάκη, με ένα υπέροχο θεατρικό μονόλογο με τίτλο «ΣΤΑΘΟΥΛΑ, Ράφτρα εκ Πόντου», παρουσίασε τα παθήματα και τα μαρτύρια της Μικρασίας και του Πόντου σε καιρούς δύσκολους.

 

Ακολούθησε συναυλία με παραδοσιακά σμυρνέϊκα τραγούδια από τον τραγουδοποιό κ. Λεωνίδα Μαριδάκη.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  στην προσλαλιά του συνεχάρη τους συντελεστές της ωραίας αυτής εκδήλωσης, τονίζοντας ότι δεν έχομε δικαίωμα στη λησμοσύνη, δεν έχομε δικαίωμα να ξεχνούμε, αλλά είναι χρέος και ευθύνης μας να ψηλαφούμε την ιστορία, να διδασκόμαστε από αυτήν και να γράφομε ιστορία στους σύγχρονους τούτους καιρούς.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κέρασμα προς όλους από πλευράς του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Κωνσταντίνου, το οποίο προετοιμάστηκε με προθυμία από τους νέους του χωριού και όλα τα μέλη του Συλλόγου.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....