Μητροπολίτης Ζάμπιας : Oφείλουμε να δοξάζουμε τον Θεό για όσα μας χάρισε και για όσα θα μας χαρίσει”

Το πρωί της Κυριακής 15 Ιανουαρίου και ώρα 10.30 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζάμπιας κ.Ιωάννη στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου σταυρού στην υδατοδεξαμενη της Μητροπόλεως στο Kalundu .
Ακολούθως στην Επισκοπικη κατοικία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως ,των προξενειων Ελλάδας , Κύπρου και της Ελληνικής Κοινότητας.
Ο Σεβασμιώτατος, κατά τις ομιλίες του,μετέφερε τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρου Β ,τόνισε δε ότι οφείλουμε να δοξάζουμε τον Θεό για όσα μας χάρισε και για όσα θα μας χαρίσει, έκοψε και μοίρασε την βασιλόπιτα ευχόμενος στον καθένα ξεχωριστά για την νέα χρονιά. Οι τυχεροί στην βασιλόπιτα του Ελληνικού Προξενείου ήταν η Γαβριελα Κρουπνικ , της Ιεράς Μητροπόλεως ο Γιάννης Μαρκατος του Κυπριακου προξενειου η Μάρα Ηλιακοπουλου και της Ελληνικής Κοινότητας η Σοφία Ηλιακοπουλου .
Επ` ευκαιρίας της νέας σχολικής χρονιάς κατ`εθιμον δώρα μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά.Η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν χωρίς αμφιβολία η απονομή των αναμνηστικών μεταλλίων στον Ρωμανο Κρουπνικ και στον Αντώνιο Σπανο που έπιασαν τον σταυρό.
Ευχές έδωσαν οι προξενοι Ελλάδος και Κύπρου και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας .Στη συνέχεια ο Σεβ .έκανε τον απολογισμό του έργου της Επισκοπής ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα συμπαράσταση και συνεργασία, τονίζοντας, ότι όλοι μαζί ενωμένοι οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά. «Ο Χριστός είναι η οδός, η αλήθεια και η ζωή. Ας εμπιστευτούμε σε Εκείνον τη ζωή μας, συνεχίζοντας την πορεία του βίου μας προσηλωμένοι στο θέλημά Του» .
Ακολούθησε εορταστικό γεύμα.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....