Μνημόσυνο του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη στους Αγίους Τριμιθιάς Λευκωσίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 19 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού στην κοινότητα Αγίων Τριμιθιάς Λευκωσίας.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος  Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Ανδρέου, τον συνεφημέριό του π. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου και τον Αρχιδιάκονο π. Ραφαήλ Μισιαούλη.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε στο μυστήριο του Σταυρού και ανέλυσε τις τρεις προϋποθέσεις που απαριθμεί ο Χριστός στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας. «Στο μέσον της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προβάλλεται ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός, τον οποίο οι χριστιανοί προσκυνούμε με χαρά, διότι μας υπενθυμίζει ότι ο στόχος αυτής της ευλογημένης περιόδου είναι η βίωση του Πάθους και της Αναστάσεως του Ιησού Χριστού».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε το μνημόσυνο του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ο οποίος απαγχονίσθηκε από τους Άγγλους κατακτητές στις 14 Μαρτίου 1957, σε ηλικία 19 ετών.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος, Διευθυντής Λυκείου Κύκκου Α’.

Ακολούθως, εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Ταμασού τέλεσε τρισάγιο στην προτομή του ήρωα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Παρόντες τόσο στη Θεία Λειτουργία, όσο και στο τρισάγιο, ήταν οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, οργανωμένα σύνολα, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Αγίων Τριμιθιάς, Παλαιομετόχου, Αγίου Ιωάννη Μαλούντας, Μάμμαρι, Δένειας, Μενοίκου, μαθητές με τα λάβαρα των σχολείων τους, συγγενείς του ήρωα και άλλων συναγωνιστών του Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....