Μονή Πετράκη: Συμπληρωματική απολογία για τον π. ιερέα που επιτέθηκε με βιτριόλι

Ενώπιον της 24ης ανακρίτριας αναμένεται να βρεθεί σήμερα Τρίτη, ο ιερέας που έριξε καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη, τον περασμένο Ιούνιο. Η κατηγορία από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή, μετατράπηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και γι’ αυτό τον λόγο καλείται να απολογηθεί συμπληρωματικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο είναι οι λόγοι που αναβαθμίστηκε η κατηγορία:

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Πρώτον, αφορά την χημική ανάλυση του καυστικού υγρού. Όπως αναφέρεται στο σχετικό αίτημα της ανακρίτριας προς την εισαγγελία για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, από την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης προκύπτει ότι ο ιερέας χρησιμοποίησε δυο γυάλινες εμπορικές συσκευασίες χημικών αντιδραστηρίων που περιείχαν θειικό οξύ (βιτριόλι), το οποίο εκτιμάται ότι ήταν εξαιρετικά πυκνό και ισχυρότατα διαβρωτικό και καυστικό οξύ, υψηλής καθαρότητας και περιεκτικότητας 96%. Έτσι, σύμφωνα με το αίτημα της ανακρίτριας, το υγρό ήταν ικανό να προκαλέσει το θάνατο, γεγονός που γνώριζε και αποδεχόταν, έστω ως ενδεχόμενο, ο κατηγορούμενος.

Δεύτερον, σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι καταθέσεις των Μητροπολιτών Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς. Όπως φέρονται να είπαν στις καταθέσεις τους, ο δράστης όχι μόνο έβαζε στόχο τα πρόσωπα των θυμάτων, αλλά τους είχε πάρει στο κατόπι την ώρα που επιχειρούσαν να κρυφτούν.

Ο κατηγορούμενος μετά την πρώτη απολογία του τον περασμένο Ιούνιο είχε κριθεί προφυλακιστέος, δηλώνοντας μετανιωμένος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....