Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού: Νέα περιοδική έκθεση- Η «πολυφωνική» παράδοση του 19ου αιώνα

Στο πλαίσιο της νέας μας περιοδικής έκθεσης Η «πολυφωνική» παράδοση του 19ου αιώνα: Κοσμήματα και όπλα από τις συλλογές Άντυς Αντώτσιου και Αντώνη Σουλιώτη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΒΠ «Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου» το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού οργανώνει μια σειρά ξεναγήσεων από τους ίδιους τους συλλέκτες δωρεάν για το κοινό. Πρώτη ξενάγηση, την Πέμπτη 23/6 και ώρα 12:00.
Στην έκθεση παρουσιάζονται χαρακτηριστικά κοσμήματα ανά γεωγραφική περιοχή (Μακεδονία, Θράκη, Εύβοια, Βοιωτία, Αττική, Αιγαίο, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κύπρος και Επτάνησα), αλλά και ως ομάδες κοσμημάτων που εικονογραφούν τις βασικές τεχνικές κατασκευής και διακόσμησης οι οποίες επεξηγούνται και μέσα από πληροφοριακά βίντεο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς. Εκτίθενται, επίσης, είδη οπλισμού που εικονογραφούν την ποικιλομορφία στον οπλισμό των πολεμιστών των Βαλκανίων και του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους.
Οι πολύγλωσσες ονομασίες των αντικειμένων, αλλά και οι τεχνικές κατασκευής και διακόσμησής τους εμπλουτίζουν τις γνώσεις μας για τις οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις της περιόδου, τις εισαγωγές αντικειμένων από την Κεντρική Ευρώπη και την Ανατολή και την πλούσια και ποικίλη ντόπια παραγωγή.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....