Μουσικοχορευτική Εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή στον Ι.Ν.Αγίων Θεοδώρων Συκεών

Την Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Συκεών πραγματοποιήθηκε ακόμη μία, η δεύτερη, επετειακή εκδήλωση μνήμης Μικρά Ασία Χαίρε για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Ήταν μια μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στον τρόπο ζωής, στα έθιμα, στις συνήθειες, στις θρησκευτικές εκφράσεις της μικρασιατικής ψυχής, αλλά και στον πόνο και τη φωτιά της καταστροφής και του ξεριζωμού. Μέσα από τα μονοπάτια της ποίησης και του τραγουδιού, με τα ακούσματα της μουσικής και τα βήματα του χορού, η κατάμεστη αίθουσα της Κατακόμβης του Ιερού Ναού ταξίδεψε στα σμυρνέικα ακρογιάλια, στους λόφους της Πόλης, στα καλντερίμια της Καππαδοκίας.

Ο λαμπαδάριος του ναού κ. Δρακόπουλος Παναγιώτης και ο μαέστρος κ. Κεχαγιάς Δημήτριος με το λαμπρό Μουσικό Εργαστήρι του Σοχού συνόδευσαν με τις θαυμάσιες φωνές τους το εξαιρετικό Χορευτικό Τμήμα του Ιερού Ναού των Τριών Ιεραρχών Ευόσμου με τον υπεύθυνό του κ. Παύλο Ακριτίδη.

Ο εφημέριος του ναού π. Γεώργιος Αντωνιάδης, επιμελήθηκε τα κείμενα και συνέδεσε τα δρώμενα προκαλώντας, με τον ποιητικό αλλά και ανυψωτικό λόγο του, ρίγη συγκίνησης σε όλους.

Τόσο κατά την έναρξη της εκδήλωσης όσο και κλείνοντάς την, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερος Μπέτας Γεώργιος, ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους παραπάνω συντελεστές, ιδιαιτέρως δε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού των Τριών Ιεραρχών Ευόσμου Πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη  Τσουλπάκη Γεράσιμο για την πάντοτε ολοπρόθυμη συμπαράστασή του σε κάθε προσπάθεια της ενορίας των Αγίων Θεοδώρων Συκεών.

Το τέλος της εκδήλωσης σφραγίστηκε με τραγούδια και χορούς όπου συντελεστές και καλεσμένοι πήραν μέρος όλοι μαζί, ενωμένοι με ενθουσιασμό και μια έντονη   γλυκόπικρη γεύση για την πολυαγαπημένη Μικρασία που μένει πάντοτε ζωντανή στην ψυχή του ελληνικού λαού.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....